Op maandag bij... Een andere kijk op Breda. Vandaag een kijkje bij Jeka, daags na het weekend. foto Guido van der Kroef
Op maandag bij... Een andere kijk op Breda. Vandaag een kijkje bij Jeka, daags na het weekend. foto Guido van der Kroef

Paastoernooi JEKA wordt vooral gezellig

  Voetbal

IJPELAAR – Het internationale voetbaltoernooi bij JEKA staat weer voor de deur. Volgende week zaterdag en zondag (Pasen) komen 47 B-, C-, D- en E-teams uit binnen- en buitenland naar sportpark Tussen de Leijen aan de Beukenlaan voor een lekker potje voetbal, en meer.


De teams die acte de présence gaan geven op het toernooi komen uit Engeland, Schotland, Duitsland, Frankrijk, onze zuiderburen en natuurlijk teams uit eigen land. “We hebben gekozen voor E- tot en met B-jeugd, omdat de A-jeugd toch vaker serieuzer zijn met dit soort toernooien”, legt Joost de Brouwer van JEKA de keuze voor de jeugdelftallen uit. “Daarbij zijn de E’tjes veel leuker.”

Activiteiten
Naast het toernooi zelf dat wordt gesponsord door Heja, heeft de organisatie een hoop niet-voetbalactiviteiten in de planning. “Vrijdagavond beginnen we met een darttoernooi in een grote tent op het terrein van JEKA”, vertelt De Brouwer.

“Ook hebben we een springkussen en een feest waar een caféartiest optreedt. Dit om de gaten tussen wedstrijden enzovoort te vullen.” Als klap op de vuurpijl biedt de club ook een dagje Efteling aan met korting.

Het hoogtepunt is de prijsuitreiking, vertelt de woordvoerder. “De deelnemertjes worden op het podium geroepen door iemand die het aan elkaar praat en met een lichtshow en een dj wordt het een groot feest. En voor de winnaar wordt het volkslied gespeeld.”

Verzorging gasten
De organisatie heeft de verzorging van de gasten hoog in het vaandel. Zo worden er leden van de club en betrokkenen aan de verschillende elftallen toegewezen die als steward optreden. “Dit is degene die de voetballers wegwijs maakt in Breda en dus ook de schakel is tussen de organisatie en de teams.”

De teams worden in verschillende accommodaties in en om Breda gehuisvest. De Christoffelschool, maar ook verschillende hotels bieden hun gebouw aan als overnachtingsruimte.

“Uiteindelijk is ons doel vooral een gezellig weekend te verzorgen. En wanneer een Frans en een Schots team met elkaar in discussie gaan, levert dit vooral grappige situaties op”, aldus de enthousiaste woordvoerder.