Vertrouwen NAC in bijeenhouden selectie

  Voetbal

STEENAKKER – De winterstop is een van die traditionele momenten waarop spelers bij hun club dreigen te vertrekken. Het bij elkaar houden van de selectie is voor de technisch directeur van NAC Jeffrey van As een van de speerpunten en dat lukt aardig, vooralsnog. “Want niets is zeker in de voetballerij.”


Veel gehoorde namen bij de contractbesprekingen van de afgelopen periode zijn Ömer Bayram, Robert Schilder, Alex Schalk en Anthony Lurling. Zij kregen allen een contractverlenging aangeboden, maar een overgang naar een andere club behoort nog steeds tot de mogelijkheden.

Om te beginnen met Bayram, die vrijdag gewoon meegaat op trainingskamp naar Valencia. De aanvaller werd veel in verband gebracht met de Turkse voetbalclub Kayserispor. Tot op heden accepteert NAC het aanbod uit Turkije niet.

“In principe blijft hij bij NAC en dat willen we ook. Hij weet precies wat we hem bieden”, zegt Van As die duidelijk maakt dat de bal niet bij de club ligt.

FC Twente was de enige club die concreet interesse toonde in Schilder. De alleskunner van de club uit Breda gaf vorige maand openlijk aan voor een vertrek open te staan, maar dan het liefst een Nederlandse topclub en die kwam.

“Er was vanuit andere clubs geen concrete interesse. En Twente kwam voor Robert met een ongepast aanbod. Dat hebben we afgeslagen. Sindsdien hebben we niets meer uit Enschede vernomen. Er speelt daar op het moment ook veel met de komst van een nieuwe trainer”, zegt Van As.

Schalk tekende in december voor drie jaar bij. Een opluchting voor NAC dat de groeibriljant uit eigen opleiding graag bij de club houdt.

En dan is er nog het verhaal met Lurling. De speler gaf donderdag zelf aan weer vertrouwen te hebben in de contractbesprekingen met NAC. Het eerste bod was niet naar tevredenheid, maar ook Van As is nu positief gestemd.

“Dat geldt voor de hele selectie. Ik heb de intentie de ploeg bij elkaar te houden. Ik heb altijd gezegd veel vertrouwen te hebben in deze selectie. Het is mijn ambitie iedereen binnenboord te houden. Het ziet er goed uit, maar je weet het nooit in voetbalwereld.”