Presentatie van Robert Maaskant bij FC Groningen. beeld RTV Noord
Presentatie van Robert Maaskant bij FC Groningen. beeld RTV Noord

Maaskant gepresenteerd als trainer FC Groningen

  Voetbal

BREDA/GRONINGEN - De Bredase voetbaltrainer Robert Maaskant is vanmiddag gepresenteerd als nieuwe coach van FC Groningen. Maaskant wordt daar per 24 juni de opvolger van de onlangs ontslagen Pieter Huistra.


Maaskant zei bij de bekendmaking van zijn aanstelling 'er veel zin in te hebben'. "Ik heb met clubs vaak in en tegen Groningen gespeeld. In de eredivisie, maar ook in de eerste divisie. Ik heb dus een goed beeld van het kritische maar trouwe publiek."

De oud-coach van NAC is momenteel werkzaam in de Verenigde Staten, bij de Texas Dutch Lions. Daar kan hij weg als er een serieuze club zich zou melden. "Ik ga dus dadelijk maar een telefoontje wagen naar de clubleiding, als ze daar wakker zijn."

In Groningen gaat Maaskant werken met de bestaande technische staf. :"Dat zijn prima mensen. Ik ken Ruud Hesp nog van Haarlem, waar ik met hem gespeeld heb."

Maaskant gaf zelf al een voorzet op een te verwachte vraag: "Past mijn persoon wel bij Groningen? Ik snap dat dit niet voor de hand liggend was. Ik heb er veel zin in, wil spektakel brengen in de thuiswedstrijden."

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief