Jules Philippart geniet bij Texas Dutch Lions

  Voetbal

BREDA/TEXAS – Vier weken voetbalt JEKA-junior Jules Philippart nu in Amerika. De talentvolle voetballer werd gescout voor de Texas Dutch Lions, waar hij samen met twee andere spelers bij het juniorenteam.


Philippart is enthousiast. “Ik kan niet anders zeggen dat het genieten is”, laat de voetballer weten. “In het warme en mooie Texas was het eerst wennen en vervolgens twee weken lang erg veel trainen om aan het team te bouwen.”
De eerste wedstrijden heeft hij achter de rug. “Een gelijk en een verloren, dat moet beter”, is hij duidelijk. “Maar ook bij die wedstrijden; wat een ervaring, ik speel nu in stadions waar 15.000 mensen in kunnen. Geweldig!”

De voetballer heeft het niet alleen in het stadion naar zijn zin. “Ook buiten het voetbal is het genieten geblazen. Je kunt naar het strand, zwembad of gewoon naar de stad. ‘s Avonds doe je leuke dingen met het team, bijvoorbeeld barbecueën met bekende voetballers als Sjaak Polak en Joonas Kolka.”

“Ik trek hier vooral op met twee jongens uit de Willem II-jeugdopleiding. Wij drieën zijn de Nederlanders van het team onder 20 jaar. Verder spelen er in mijn team veel Amerikanen en Mexicanen.”

Sportief gezien gaat het er nu om spannen. “De komende wedstrijden zijn erg belangrijk voor ons, er volgen nu twee thuiswedstrijden in ons eigen ‘Woodlands-stadion’. Doelstelling is om bij de eerste drie te eindigen zodat we de play-offs kunnen gaan spelen in Florida.”

En daarna? “Volgend jaar ga ik weer spelen in de A1 van JEKA dat dit jaar is gepromoveerd en de beker heeft gewonnen.”

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief