Piet Nijs. foto Wijnand Nijs
Piet Nijs. foto Wijnand Nijs

Nederlands Elftal eindstation voor masseur Nijs

  Voetbal

STEENAKKER - Hij werkte bij het grote Oranje en de plaatselijke trots NAC Breda. Piet Nijs zwaait af als masseur en kijkt ondanks het echec van het EK 2012 terug op een mooie tijd. “Nu genieten van de rust.”


En passant liet hij weten zijn functie neer te leggen, tijdens een training van zijn geliefde NAC op trainingskamp in Kamperland. “Ik sprak toevallig een journalist van BN DeStem, die ik vertelde te stoppen met mijn functie bij het Nederlands Elftal. En vervolgens staat het op verschillende nieuwssites“, zegt Nijs enigszins verbaasd.

Het beschamende optreden van het Nederlands Elftal op het afgelopen EK in Polen en Oekraïne passeert al snel de revue. De sfeer was anders, beaamt ook Nijs. “Er valt geen negatief woord over de groep te vertellen. Ik heb nooit problemen gehad met spelers. Maar natuurlijk merk je dat na de wedstrijd tegen Denemarken het geloof minder is. Deze wedstrijd had gewonnen moeten worden. Met twee zware wedstrijden voor de boeg, werd de sfeer daardoor ietwat bedrukt.”

Ondanks het teleurstellend verlopen EK, kijkt Nijs terug op een mooie periode van vier jaar bij Oranje. “De goal van Giovanni van Bronckhorst blijft mij het meest bij.” De linkervleugelverdediger schoot Nederland tijdens de halve finale van het WK 2010 in Zuid Afrika op prachtige wijze naar de finale. “Die goal betekende de finale. Onvergetelijk was dat! De ambiance was toen geweldig.”

Wat de toekomst zal brengen voor de masseur, is nog niet geheel zeker. “Ik ga lekker van mijn vrije tijd genieten en af en toe een wedstrijdje van NAC bezoeken. Als er een oefenwedstrijdje in de buurt is, zal ik zeker even gaan kijken. Dat doe ik nog steeds heel graag.”

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief