NAC verloor zaterdag de thuiswedsrijd tegen directe concurrent Groningen met 0-1 foto Peter Visser

NAC verliest van Groningen in matige pot

Voetbal

STEENAKKER – Het was voor de neutrale toeschouwer niet een bijster spannende pot. NAC speelde tegen Groningen wel een belangrijk duel, omdat beide teams voor de wedstrijd op het hetzelfde aantal van elf punten stonden. Helaas voor de Bredanaars werd het 0-1.

Het was tot aan de het laatste fluitsignaal een gelijk opgaande strijd, waarin de twee elftallen een handvol kansen creëerden. In het eerste bedrijf kwam Michael van Leeuwen, de spits van Groningen, in de buurt van een doelpunt. Voor NAC deed Mats Seuntjes tot tweemaal toe van zich spreken. Toch bleef het bij een 0-0 stand.

De rust zorgde niet voor een ommezwaai in de tweede helft. Zowel de thuisploeg als de club uit het hoge noorden speelden op het zelfde niveau als voor de thee. Ook nu zorgde slechts enkele kansen voor de spaarzame hoogtepunten. Wederom was Seuntjes in de buurt van een goal, maar zijn collega aan de andere kant, Van Leeuwen, was wel doeltreffend.

De meest enerverende momenten speelde zich af in de blessuretijd van de wedstrijd. Kees Luijckx vergezelde Alex Schalk in de punt van de aanval en NAC zette meer druk naar voren.

Een paar keer lukte het bijna de gelijkmaker achter doelman Luciano te krijgen met een schot van Jordy Buijs als grootste kans. Na ruim 7 minuten in de extra speeltijd floot de scheidsrechter af en bleven de Bredanaars zonder een plek op de ranglijst te verschuiven achter.