Eerste training NAC in verzengende Zundertse hitte. foto Erik Eggens
Eerste training NAC in verzengende Zundertse hitte. foto Erik Eggens

Haagse Beemden Scholentoernooi gestaakt na geweld

  Voetbal

HAAGSE BEEMDEN - Het Haagse Beemden Scholentoernooi 2013 wordt niet verder uitgespeeld. Dat heeft de organiserende voetbalvereniging The Gunners na overleg met de deelnemende schoolbesturen besloten. Het toernooi werd afgelopen woensdag ontsierd door de mishandeling van een 13-jarige jongen van De Burgst. Drie jongens van 12 en 13 werden aangehouden.


"Als gastheer van het 26ste Haagse Beemden Scholentoernooi betreuren wij dit incident ten zeerste", laat de club weten. "Fysieke geweld als gevolg van verlies van een wedstrijd van een scholenvoetbaltoernooi is niet te tolereren. De verantwoordelijken zijn bekend en de politie verricht verder onderzoek."

De groepen 5 en 6 zouden op 10 april in actie komen, de groepen 3 en 4 op 17 april. "Geweld bij sportwedstrijden is niet te tolereren", zo schrijft de organisatie. "Een aantal scholen trekken zich voor het vervolg dit jaar terug. De aandacht ligt op het incident en niet meer op de sportiviteit van het voetbalspel", zo is de uitleg.

"Allen vinden het bijzonder jammer dat dit incident deze gevolgen heeft maar respecteren deze beslissing", zo verwijst de organiserende voetbalclub naar de scholen. De directeur van De Burgst pleitte vrijdag al voor het maken van een statement in de vorm van het afgelasten van het toernooi.

"We zullen in 2014 dit scholentoernooi opnieuw organiseren en in goed overleg met de scholen het toernooireglement doornemen. We zullen er alles aan doen om voetbalplezier te garanderen en incidenten te voorkomen."