Van Hooijdonk komend seizoen coach bij jong Feyenoord

  Voetbal

BREDA/ROTTERDAM - Pierre van Hooijdonk is met ingang van het nieuwe seizoen coach van het gedeelde beloftenelftal van Feyenoord en Excelsior. Hij doet dat samen met Patrick Lodewijks.


De 43-jarige oud-spits keert daarmee in een nieuwe rol terug bij de club waarmee hij in 2002 de UEFA Cup won. "Het is voor Feyenoord een goede zaak dat iemand als Van Hooijdonk, die grote verdiensten heeft gehad bij de club, weer hier aan de slag gaat’, aldus technisch directeur Martin van Geel op de website van de club. "Wij zijn er blij mee dat we iemand van zijn statuur kunnen toevoegen aan de staf van Jong Feyenoord/Excelsior."

Van Hooijdonk heeft er zin in. "Ik kijk er naar uit om bij de beloften aan de slag te gaan, omdat het voor mij een mooie gelegenheid is om te kijken of ik echt het coachvak in wil", aldus de oud-NAC-spits op de Feyenoord-site.

Van Hooijdonk speelde verdeeld over twee periodes vier seizoenen voor Feyenoord. In 2008 behaalde Van Hooijdonk zijn trainersdiploma TC1. In 2011 was hij assistent-bondscoach bij het nationale elftal van Turkije en trainer van het Turkse B-elftal.