WDS - NAC in de voorbereiding op de Europa League, 1-14. foto Gert-Jan van Linschoten
WDS - NAC in de voorbereiding op de Europa League, 1-14. foto Gert-Jan van Linschoten

C- en D-jeugd NAC vindt thuis bij WDS'19

  Voetbal

HAAGSE BEEMDEN - De C- en D-jeugd van NAC Breda speelt en traint komend seizoen op het sportcomplex van WDS'19 in Breda. Daarover hebben de clubs overeenkomst bereikt. Het gaat in elk geval over een samenwerking voor de komende twee seizoenen.


Naast het gebruik van het sportpark Paradijs werken beide clubs de komende tijd op meerdere gebieden samen. WDS-trainers lopen vanaf volgend seizoen stage bij NAC en de club verzorgt clinics in de Haagse Beemden.

Geert Brusselers (hoofd opleidingen NAC) is blij dat NAC onderdak heeft gevonden bij WDS'19. “We waren de afgelopen maanden op zoek naar een geschikte locatie voor onze jeugd, die in onze visie past. Sportpark Paradijs voldoet aan de kwaliteitseisen in die visie. We zijn blij met de samenwerking met WDS'19 en ik weet zeker dat dit snel zijn vruchten af werpt.”

Tim Jongbloed, de voorzitter van WDS'19, richt een tevreden blik op de toekomst. “Dit gaat een hele mooie samenwerking worden, waarbij het voetbal de grote winnaar is. We zijn er trots op dat we NAC te gast krijgen en zo ons steentje bijdragen aan de opleiding van talentvolle voetballers.”

Vanaf dit seizoen is het Graaf Engelbrecht College partner van NAC en gaan een flink aantal spelers naar deze school. “Veel van onze jongens in de onderbouw, en hopelijk straks alle, zitten op het Graaf Engelbrecht college en hoeven maar de straat over te steken om bij sportpark Paradijs te komen”, aldus Brusselers. “In dat opzicht is deze samenwerking wel degelijk een grote stap, als we willen aanhaken bij de grotere jeugdopleidingen van Nederland.”