NAC speelde zondag tegen Heracles, Zonder publiek, dat stond naast het stadion. foto Peter Visser
NAC speelde zondag tegen Heracles, Zonder publiek, dat stond naast het stadion. foto Peter Visser

Breda speelstad EK vrouwenvoetbal 2017

  Voetbal

BREDA - UEFA heeft donderdagmiddag bekendgemaakt dat Nederland het toneel wordt van het EK voor vrouwen in 2017. Enschede, Breda, Deventer, Doetinchem, Rotterdam (Het Kasteel), Tilburg en Utrecht worden de speelsteden. Nijmegen is reservestad.


Het toernooi zal van 16 juli tot 6 augustus 2017 plaatsvinden. In overleg met UEFA en betrokken partijen kunnen deze data nog veranderen. De finale wordt in Enschede gespeeld. De landen in de halve finales trappen af in Breda en Enschede. Breda, Deventer, Rotterdam en Tilburg worden het toneel van de kwartfinales. De openingswedstrijd wordt in Utrecht gespeeld. Behalve in Enschede worden in al deze steden en in Doetinchem de groepswedstrijden gespeeld.

"Dit is mooi nieuws voor Breda", aldus wethouder Sport Bernie van den Berg. "We halen hiermee een mooi internationaal topsportevenement naar de stad."  Breda werd in tweede instantie opgenomen in het bid van de KNVB, aldus Van den Berg. Bij eerste contacten bleek het te kort dag. "Maar de KNVB kwam terug omdat er gespeeld moet worden op echt gras, en je kunt veel zeggen van het NAC-stadion, maar er ligt echt gras." De UEFA betaalt Breda huur voor de wedstrijden. "Dat geld zetten wij weer in voor het evenement."

Aan het EK doen zestien landen mee en Nederland is als gastland automatisch geplaatst. Dit betekent dat over een paar jaar in korte tijd twee eindtoernooien in Nederland plaatsvinden. Eerder diende de KNVB met succes een bid in voor het EK 2020 voor mannen, waarvan vier wedstrijden in Nederland gespeeld worden.  

“Het is een prachtig vooruitzicht dat ons elftal straks in eigen land schittert op het EK”, zegt secretaris-generaal Bert van Oostveen van de KNVB, die door het bondsbestuur tot toernooidirecteur is benoemd. “De organisatie van het EK 2017 onderstreept onze ambitie met het vrouwenvoetbal.  Door de kwalificatie voor het WK 2015 en het EK 2017 in eigen land gaat het Nederlandse vrouwenvoetbal mooie jaren tegemoet. Het is fantastisch dat de speelsteden en stadions daar hun bijdrage aan leveren.”

 

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief