Jeugdtrainers Valencia CF komen naar Baronie

  Voetbal

BREDA - Voetbaltalentjes van Breda opgelet! Jeugdtrainers van Valencia CF gaan vijf dagen training geven op de velden van Baronie Breda. De voetbaltraining wordt gegeven door officiële jeugdopleidingstrainers van Valencia met ondersteuning van UEFA-trainers. Ook dit jaar worden er weer twee talentvolle spelers gescout.


In Spanje staan de jeugdopleidingen van Valencia CF goed bekend. Voetbalspelers zoals David Villa, Juan Mata en Jordi Alba zijn voorbeelden van sterspelers die op de opleiding hebben gezeten.

Vorig jaar organiseerde Valencia CF voor het eerst een voetbalkamp in Breda. Dit jaar wordt het voetbalkamp gehouden van 20 t/m 24 juli op het complex van Baronie. “Maandag tot donderdag trainen de kinderen met de jeugdtrainers en op vrijdag is er een toernooi”, vertelt Gert Bongers, vertegenwoordiger van Valencia CF voetbal in de Benelux .

Twee talentvolle spelers
Tijdens de trainingsweek worden de twee meest talentvolle kinderen gescout. “Het is niet reëel om te denken dat ze gescout worden voor Valencia zelf, maar de meeste gescoute kinderen van het voetbalkamp zijn echt talenten. Hiervan zien we enkele soms terug bij Nederlandse topclubs.”, vertelt Bongers,

Volgens Bongers is het scouten zeker niet het belangrijkste: “Het winnen van een weekendje naar Valencia is de insteek en de beloning voor het goede spel.”De twee winnaars mogen een keer komen trainen bij Valencia CF en een wedstrijd in het Estadio Mestella bezoeken waarbij ze aan de hand van de spelers het veld op mogen. Ook krijgen ze een ontmoeting met de grote voetbalsterren van Valencia.

Deelnemen
Jongens en meisjes in de leeftijd 6 t/m 14 jaar kunnen meedoen aan deze 5-daagse trainingsweek. Ze worden ingedeeld op leeftijd en niveau, zodat iedereen op zijn eigen tempo kan trainen. In totaal is er plek voor 160 aanmeldingen. De ouders van de voetballertjes moeten wellicht wel vast even gaan sparen: deelname kost 190 euro, maar dan krijgen de kinderen wel 5 dagen lang training van jeugdtrainers van Valencia en een trainingstenue dat bestaat uit een shirt, short, sokken en lunch en tussendoortjes.