Sam van Bracht Nederlands kampioen Footgolf
Sam van Bracht Nederlands kampioen Footgolf

Bredanaar Sam van Bracht Nederlands Kampioen FootGolf

  Voetbal

ALMKERK - Op Golfpark Almkreek in Alkerk is Bredanaar Sam van Bracht nationaal kampioen Footgolf geworden. Oud-NAC-speler Mike Zonneveld won het profklassement, vlak voor Rick Hoogendorp en Marcel Peeper.


Op zondag verzamelden de beste FootGolf-spelers van het land in Almkerk om daar mee te doen aan de zesde editie van het kampioenschap. Aan deze finale deden 125 spelers mee, waaronder een brede selectie (oud)profvoetballers.

In het overall klassement was het een spannende tweestrijd tussen Sam van Bracht en Danny Mostaard. Van Bracht had voor de finale nog een voorsprong van twee schoten, maar tijdens de finale raakte hij deze langzaam kwijt. Op de allerlaatste hole nam Danny Mostaard te veel risico waardoor hij in het water belandde en daarmee de titel in de schoot van Sam van Bracht wierp. De derde plek ging naar Björn Bulk, die in een sudden death Herman van Eekeres met een putt van 45 meter versloeg.

De strijd om het landskampioenschap bij de oud-profvoetballers was een spannende. Drie holes voor het einde konden er nog zes spelers de titel grijpen. Luc Nilis, Roy Makaay en Dominique van Dijk lukte het net niet om het podium te halen.

Marcel Peeper wist net als vorig jaar de derde prijs te winnen. Rick Hoogendorp had de kans om de nationale titel te winnen, maar kon de beslissende putt net niet maken. Hierdoor ging Mike Zonneveld er net als vorig jaar met de winst vandoor.