Rondvlucht op Tweede Paasdag boven Breda met Helicentre.nl. foto Wijnand Nijs
Rondvlucht op Tweede Paasdag boven Breda met Helicentre.nl. foto Wijnand Nijs

Halve finale EK Vrouwenvoetbal 2017 in Breda

  Voetbal

BREDA - Het Rat Verlegh Stadion is op 3 augustus 2017 het toneel van de halve finale van UEFA Women’s EURO 2017 (WEURO 2017). Dat heeft de UEFA woensdag bekendgemaakt. De stad Breda en NAC stelden zich vorig jaar samen kandidaat voor het Europees Kampioenschap.


Het Nederlands vrouwenelftal komt tijdens de groepsfase van het Europees kampioenschap 2017 niet naar Breda. Wel is NAC tijdens de poulewedstrijden gastheer van acht andere landenteams, verspreid over vier interlands. Welke landen dat zijn wordt pas op een later tijdstip bekendgemaakt.

De Oranje Leeuwinnen spelen hun openingswedstrijd op zondag 16 juli 2017 in de Galgenwaard in Utrecht. De tweede groepswedstrijd van Oranje is donderdag 20 juli in Het Kasteel in Rotterdam. Ook vindt er een groepsduel in Tilburg plaats.

Het kampioenschap vindt plaats van zondag 16 juli 2017 t/m zondag 6 augustus 2017. De finale is op zondag 6 augustus 2017 de finale in het stadion van FC Twente in Enschede. Dit stadion is ook het decor van de andere halve finale.