screenshot NOS

Complimenten voor Bredase Oranje-debutant Van Dijk

  Voetbal

BREDA/ASTANA - Nederland heeft eindelijk weer eens gewonnen. In Astana won Oranje met 1-2 van Kazachstan. Daardoor blijft het Nederlands elftal nog kans maken op plaatsing voor het EK Voetbal komend jaar. Breda heeft sinds deze zaterdag weer een international: Virgil van Dijk.


De Bredase verdediger van Southampton debuteerde zeer verdienstelijk, vond ook bondscoach Danny Blind. “Hij heeft een fantastische wedstrijd gespeeld”, gaf hij aan tegenover de NOS.

Zelf was hij ook blij met zijn debuut. “Ja is geweldig, ik ben super trots dat ik mijn debuut heb mogen maken, dit smaakt naar meer. In het begin heb ik moeten wennen, ook aan het veld, dat was spekglad”, gaf hij aan tegenover de NOS.

Van Dijk toonde zich cool. “Het ging prima eigenlijk.” Zenuwen had hij niet. “Het belangrijkste is dat je vertrouwen hebt. We hebben als team meer dan genoeg kwaliteiten om te winnen.” Wanneer komt interland twee? “Aanstaande dinsdag is er weer een wedstrijd, we zien het wel.”

Van Dijk begon zijn carrière bij WDS’19 in de Haagse Beemden. Via de jeugd van Willem II kwam de inmiddels 24-jarige speler bij FC Groningen terecht, waar hij onder Pieter Huistra debuteerde in het betaalde voetbal. Vervolgens pikte Celtic hem op.

Afgelopen zomer verhuisde de 1.93 meter lange speler naar het Southampton van Ronald Koeman.