NAC speelde zondag tegen Heracles, Zonder publiek, dat stond naast het stadion. foto Peter Visser
NAC speelde zondag tegen Heracles, Zonder publiek, dat stond naast het stadion. foto Peter Visser (Foto: Peter Visser)

NAC ontvangt Willem II over rode loper met 750 biertjes en worstenbrood

  Voetbal

BREDA - De rivaliteit tussen NAC en Willem II bereikt deze zondag weer een hoogtepunt. Maar NAC zou NAC niet zijn als dit niet over een heel andere boeg gegooid wordt. Daarom worden de Willem II fans bij binnenkomst over een rode loper het Rat Verlegh Stadion in begeleid en ontvangen met gratis worstenbrood en bier.


Check hier voor live-verslag NAC-Willem II.

“Als NAC-supporters en als club willen we gaan normaliseren door supporters van bezoekende clubs op een zo normaal mogelijke en gastvrije manier te ontvangen”, vertelt Leon Deckers van de Breda Loco’s. “Zonder poespas en zo min mogelijk restricties.”

Dat was bij de uitwedstrijd in Tilburg wel anders, zegt Deckers. “In een fuik word je opgejaagd en in het vak gestopt. Dan wordt je geacht de wedstrijd te kijken en ga je weer naar huis. Dat kan zeker wat gastvrijer.” Daarbij kregen de supporters ook nog wat voorwerpen om de oren gegooid van de Willem II fans, als munten en fakkels. “Niet echt al te vriendelijk.”

Een minimale ontvangst voor de Tilburgers is wat je zou verwachten, maar ‘we zouden NAC niet zijn als we precies het tegenovergestelde doen’. “We willen Tilburg en de rest van Nederland laten zien dat je zelfs je grootste rivaal gastvrij kunt ontvangen. Het is daarnaast sowieso al een hele mijlpaal dat er überhaupt bier wordt geschonken. Door de club is daarmee al over iets heel groots heen gestapt.”

De ludieke actie is dan ook door de club en de supporters samen opgezet. “We hadden onze ideeën naar elkaar uitgesproken en zaten bij toeval op dezelfde lijn. Daardoor hebben we ontzettend goed kunnen samenwerken met de club.”

 

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief