Tranen zullen ons in ieder geval bespaard worden deze WK-editie.
Tranen zullen ons in ieder geval bespaard worden deze WK-editie.

Ik wil juichen! Maar op welke hit en voor welk land?

Door: Guus Arnouts Voetbal

BREDA - Goed, we doen niet mee met het WK Voetbal dat donderdagavond begint. Dus ook geen Wolter Kroes of André Hazes door de speakers. Maar dat betekent niet dat andere zangers of landen geen hitjes kunnen scoren. We zetten er een paar voor jullie op een rijtje. Een willekeurige selectie om alvast in de stemming te komen!

Tom Waes - 'Dva vodka spasiba!', land: België 
Hij benoemt het al tijdens het nummer: Waes scoorde al eerder een aardige hit met 'Dos cervezas por favor!'. Speciaal voor dit WK maakte hij een Russische variant op zijn eerdere hit met een andere alcoholische versnapering in de hoofdrol. Toe aan grover werk? In 2014 was 'Dance with the Devils' dé WK-hit in België. 


 

Zanger Rinus - De Rode Duivels, land: België
Dat hitmachine Zanger Rinus niet stil kan zitten bewijst hij toch nog maar weer eens met dit nummer. Op het bekende en makkelijk (mee)zingbare 'Olé, olé, olé' heeft Rinus een sterke parodie gemaakt die onze Zuiderburen hopelijk een zetje in de juiste richting geeft. 


 

World Cup Buster - Don't take me home, land: Engeland
Het is in één ooropslag niet meteen duidelijk of dit nu een lied voor kinderen of voor de typische supporter van The Three Lions is. Hoe dan ook: Het zal menig diehard footballsupporter toch wat kinderachtig in de oren klinken. Het 'If you're happy clap your hands'-gehalte is hoog en ook de synthesizer mag niet ontbreken... Next!


 

ISMO (en anderen) - Mabrouk 3Lina 2018, land Marokko
Krijgt het WK toch nog een Bredaas tintje door de enige echte ISMO die een hommage aan het Marokkaanse voetbalelftal schreef. Met voor de Bredanaar bekende beelden in het clipje voelt het toch nog een beetje als een thuiswedstrijd. 


 


Sergio Ramos y Demarco Flamenco - Otra estrella en tu corazón, land: Spanje
Een wat kalmer nummer in onze lijst. Met de langere, jammerende uithalen nijgt het naar een Spaanse klaagzang (of een flashback naar een mislukt WK in 2014). Iets in de trend van: 'Laat me dit nooit meer vergeten, nooit meer vergeten', maar dan op z'n Spaans. Natuurlijk. Een aardig wijsje. 

Live It Up - Nicky Jam feat. Will Smith & Era Istrefi
Er circuleren meerdere '2018 FIFA World Cup Russia (Official Audio)'-video's op Youtube, maar dit is vooralsnog een van de favorieten. Een aardig goaltune met een fijn deuntje. Ongetwijfeld een nummer dat best tussen 'Wave your flag' (K'NAAN, 2010) of 'We Are One' (Pitbull, 2014) plaats mag nemen.