foto Nico Koevoets
foto Nico Koevoets

Wisselvallig en zacht winterweer

Weer

Weersverwachting voor vrijdag 11 december 2015

Algemene luchtdrukverdeling
Een lagedrukgebied bij Noorwegen zendt vrijdag een koufront over Brabant zuidoostwaarts. Dit front blijft vervolgens enkele dagen nabij Brabant heen en weer zwabberen.

Verwachting voor vrijdag
Donderdag was qua gevoelstemperatuur de eerste gure dag van de winter. Vrijdag zal wat dat betreft iets aangenamer zijn. Het kwik reikt in de middag tot ongeveer 9 graden. Verder is het overwegend bewolkt met eerst soms wat lichte regen of motregen. Later op de dag droger. In het westen van de regio in de middag lokaal wat zonneschijn en kans op een enkele regenbui. De wind waait met 3 Beaufort matig uit het zuidwesten.

Het weer voor de volgende dagen
Op zaterdag is het ook overwegend bewolkt met soms wat motregen of lichte regen. De temperaturen stijgen licht naar 10 graden met een matige zuidwestelijke wind van 3 of 4 Beaufort. Op zondag blijft het bewolkt en ook dan kan er lokaal nog wat motregen vallen. De zuidwestenwind wordt zwak met 1 of 2 Beaufort. Maxima onveranderd op 10 graden. Maandag begint bewolkt, gaandeweg de dag enkele opklaringen. Het is droog weer met een matige zuidoostenwind. Maximumtemperaturen rond 11 graden.

Zo was het weer donderdag 10 december 2015
Maximumtemperatuur 7,6 graden
Minimumtemperatuur 4,8 graden
Neerslag: droog
(Waarden gemeten op weerstation Haagse Beemden)

Weersverwachting opgesteld donderdag 10 december 2015 om 22.00 uur