foto Nico Koevoets
foto Nico Koevoets

Weinig verandering: super zacht, maar wel met meer wind

Weer

Weersverwachting voor maandag 21 december 2015

Algemene luchtdrukverdeling
Op de weerkaart liggen maandag nog steeds lagedrukgebieden boven het oosten van de Atlantische Oceaan. Regenfronten hiervan trekken over de Britse eilanden oostwaarts. Het eerste front bereikt maandag onze omgeving.

Verwachting voor maandag
De dag brengt in de ochtend en aan het begin van de middag een wisseling van wolken en zon. In de tweede helft van de middag worden de wolken dikker. In de loop van de avond gaat het wat regenen. De zuidwestenwind waait gemiddeld met 3 of 4 Beaufort, maar later op de dag komen er ook sterkere windvlagen voor. Maximumtemperaturen van 13 tot 14 graden.

Het weer voor de volgende dagen
De aanloop naar Kerst is super zacht en tamelijk winderig. Na nachtelijke regen is het dinsdag overdag veelal droog, maar de wolken overheersen. Lokaal schijnt misschien een beetje de zon. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig (4 tot 5 Beaufort) met lokaal sterkere rukwinden. Het kwik kan tot 15 graden reiken. Op woensdag waait er een matige zuiden- tot zuidwestenwind en breken de wolken in de loop van de dag af en toe open. Met 13 tot 14 graden blijft het zacht. Op donderdag overheersen de wolken en kan er soms motregen of lichte regen vallen. De wind waait matig uit het zuiden en de temperaturen blijven ook dan met ca 13 graden op peil.

Zo was het weer zondag 20 december 2015
Maximumtemperatuur 14,1 graden
Minimumtemperatuur 10,6 graden
Neerslag: 0,1 mm
(Waarden gemeten op weerstation Haagse Beemden)

Weersverwachting opgesteld zondag 20 december 2015 om 22.00 uur