Afbeelding
Theo Herrings

Zacht einde van december die acteerde als een aprilmaand

Weer

Weersverwachting voor Oudejaarsdag, donderdag 31 december 2015

Algemene luchtdrukverdeling
Een lagedrukgebied tussen Schotland en Noorwegen stuurt in de nacht van woensdag op donderdag een regenfront over Nederland. Overdag opklaringen en in de Oudjaarsnacht passeert een buienlijn.

Verwachting voor donderdag
In de nacht van woensdag op donderdag valt enige regen. In de vroege ochtend van donderdag wegtrekkende regenwolken gevolgd door opklaringen vanaf het westen. De wind waait matig tot vrij krachtig uit het zuidwesten (4 tot 5 Beaufort). Soms komen sterkere windvlagen voor. Maximumtemperaturen lokaal tot 10 graden.

Het weer tijdens de Jaarwisseling
Het zal meestentijds droog zijn, maar in de loop van de Oudjaarsnacht kan er toch lokaal een enkele regenbui voorbij komen. De wind is niet al te sterk met 2 tot 4 Beaufort uit zuidwesten. Temperaturen rondom de 6 graden.

Het weer voor Nieuwjaarsdag en de dagen daarna
Op Nieuwjaarsdag, vrijdag 1 januari 2016, zijn er wolkenvelden. Het blijft wel veelal droog en de zon kan er gaande de dag soms ook even bij komen. Er waait een zwakke zuidoostenwind bij ongeveer 8 graden. Op zaterdag is het bewolkt met regelmatig regen. De zuiden- tot zuidoostenwind is matig en blaast stevig door met sterkere windvlagen. Maximumtemperaturen ca 6 graden. Ook op zondag veel wolken met af en toe regen. Later op de dag droger en zachter met maxima tot 9 graden. Er waait dan een zuidenwind van 3 tot 5 Beaufort.

Zo was het weer woensdag 30 december 2015
Maximumtemperatuur 10,6 graden
Minimumtemperatuur 6,2graden
Neerslag: droog
(Waarden gemeten op weerstation Haagse Beemden)

Weersverwachting opgesteld woensdag 30 december 2015 om 22.00 uur