foto Nico Koevoets
foto Nico Koevoets

Veel regen

  Weer

Weersverwachting voor zaterdag 30 januari 2016

Algemene luchtdrukverdeling
Een lagedrukgebied bij de westkust van Noorwegen trekt vandaag met haar fronten over Nederland. Dit zorgt voor veel regen en ook een stevig windveld. De komende dagen blijft het wisselvallig.

Verwachting voor zaterdag
Het is bewolkt en er valt regen. Soms regent het stevig door. De wind waait matig tot vrij krachtig uit het zuidwesten, 4 tot 5 Beaufort. Lokaal komen windstoten tot 70 km/u voor, metname in het westen van de regio. Maximumtemperaturen rond 10 graden. Het grootste deel van de dag blijft het regenen. Op het eind van de middag wordt het vanaf het westen geleidelijk droger. De wind draait dan ook naar het westen en neemt in kracht af.


Het weer voor de volgende dagen
Op zondag is het aanvankelijk droog en lokaal mogelijk ook nog met wat zonneschijn. Gaandeweg de ochtend neemt de bewolking toe en in de loop van de dag volgt nieuwe regen. De zuidwestenwind is matig en het kwik klimt tot rond de 9 graden. Op maandag is het bewolkt, maar zeer zacht met maxima tot ca 12 graden. Het is winderig met gemiddeld 4 of 5 Beaufort uit het zuidwesten. Later op de dag volgt weer enige regen. Op dinsdag zijn er opklaringen met een wisselende bewolking en een enkele lokale bui. De zuidwestenwind is matig bij temperaturen rond de 8 graden.

Zo was het weer vrijdag 29 januari 2016
Maximumtemperatuur 10,1 graden
Minimumtemperatuur 4,2 graden
Neerslag: 0,1 mm
(Waarden gemeten op weerstation Haagse Beemden)

Weersverwachting opgesteld zaterdag 30 januari 2016 om 08.00 uur


 
 

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief