Logo bredavandaag.nl
Nico Koevoets

Koningsdag begint met winterse buien

  Weer

Weersverwachting voor dinsdag 26 april 2016

Algemene luchtdrukverdeling
Een klein lagedrukgebiedje met kern nabij de Wadden zorgt voor een onstabiele lucht en buien. De buien worden nog eens extra opgepept door een bijzonder koude bovenlucht.

Verwachting voor dinsdag
Het is dinsdag wisselend bewolkt met soms zon, maar ook regelmatig zware bewolking met talrijke winterse buien. Het zijn plaatselijke buien die vergezeld kunnen gaan van regen, hagel, natte sneeuw, rukwinden en een donderslag. De wind waait gemiddeld matig met 4 Beaufort uit het westen of noordwesten. Vooral in de buurt van buien kunnen windstoten optreden. Maximumtemperaturen hooguit 8 graden tijdens zonnige momenten. In buien aanmerkelijk kouder.


Het weer voor de volgende dagen
Woensdag, Koningsdag, zal qua weer vrij mager zijn. Het is opnieuw wisselend bewolkt met lokale winterse buien. In de loop van de middag neemt de buiigheid echter wel af. Een klein pluspuntje dus. Verder staat er een voluit matige westenwind en schommelt het kwik rond 9 graden. Op donderdag boekt het kwik opnieuw een graadje winst en wordt het ca 10 graden. Verder dan eerst enkele opklaringen, in de loop van de dag meer bewolking gevolgd door enige regen. De wind is dan gedraaid naar het zuidwesten en is gemiddeld 3 Beaufort. Op vrijdag een herhaling van zetten. Aanvankelijk enkele opklaringen, later op de dag meer wolken en kans op regen. De wind blaast matig uit het zuiden of zuidwesten. De temperaturen klimmen verder uit het dal omhoog naar 12 graden. Dat is nog steeds beneden wat normaal is.

Zo was het weer maandag 25 april 2016
Maximumtemperatuur 9,6 graden
Minimumtemperatuur 2,0 graden
Neerslag: 4,7 mm
(Waarden gemeten op weerstation Haagse Beemden)

Weersverwachting opgesteld maandag 25 april 2016 om 23.00 uur FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief