foto Nico Koevoets
foto Nico Koevoets

Late hittegolf

  Weer

Weersverwachting voor vrijdag 26 augustus 2016 

Algemene luchtdrukverdeling
Het hogedrukgebied boven het vasteland van Europa houdt net stand. Een verzwakkend koufront schampt aan Zeeland. De luchtstroming is tijdelijk wat meer van zee afkomstig.


Verwachting voor vrijdag
Er zijn wat meer wolken dan de voorgaande dagen. Metname in het westen va de regio. Het blijft wel veelal droog. In het westen van de regio dan ook de laagste maxima tot rond 28 graden. Landinwaarts rondom Breda wordt het nog ca 30 graden. Maar ook daar wat minder warm. De wind waait zwak uit noordelijke richtingen. Met de passage van de 25 graden grens is vrijdag wel een regionale hittegolf een feit. Een hittegolf is een periode van minimaal 5 aaneengesloten zomerse dagen (25 graden plus) en waarvan er 3 tropisch moeten zijn (maximumtemperatuur 30 graden of meer).

Het weer voor de volgende dagen
Op zaterdag keert de echte hitte nog even terug. De luchtdruk is dan hoog boven de Noordzee. Er waait dan een heet aflandig oostenwindje van 3 Beaufort. Maxima tot 32 of 33 graden. Vanaf zaterdagavond wordt het onweerachtig en dat blijft zondag zo. Of de 30 graden zondag nog gehaald wordt valt te bezien. Er zijn meer wolken met kans op onweerachtige buien. Op dit moment is het nog onduidelijk hoe zwaar de buien eventueel zullen zijn. Zondag maxima rond 28 graden en winddraaiing naar zuidwest. Op maandag is het met 21 graden een stuk frisser en wisselend bewolkt. Lokaal kan een bui vallen en er waait een matige westenwind.

Zo was het weer donderdag 25 augustus 2016
Maximumtemperatuur 33,7 graden
Minimumtemperatuur 18,0 graden
Neerslag: droog
(Waarden gemeten op weerstation Haagse Beemden)

Weersverwachting opgesteld donderdag 26 augustus 2016 om 22.00 uur