foto Nico Koevoets
foto Nico Koevoets

Droog, maar vrij koud oktoberweer

  Weer

Weersverwachting voor zaterdag 8 oktober 2016

Algemene luchtdrukverdeling
Een krachtig Scandinavisch hogedrukgebied is voorlopig niet van plan om op te stappen. Het blijft het weer in onze omgeving bepalen.


Verwachting voor zaterdag
Wolkenvelden overheersen, maar er zijn ook momenten of wat langere perioden dat de zon kan schijnen. De wind waait gemiddeld matig met 3 of 4 Beaufort uit het noordoosten. Hoewel de temperatuur oploopt naar 14 graden, voelt het koud aan in de wind.

Het weer voor de volgende dagen
Oktober heeft geen nazomertje in de aanbieding. Het blijft de komende dagen veeleer koud aanvoelen. Zondag opnieuw een afwisseling van wolkenvelden en zon. De wind waait met 2 of 3 Beaufort zwak tot matig uit het noorden. Maximumtemperaturen rondom de 12 graden. Op maandag overheersen de wolken en kan er lokaal een licht regenbuitje vallen. De noordenwind is gemiddeld 3 Beaufort sterk en de maxima hangen rond de 11 graden. Dinsdag en woensdag in grote lijnen weinig verandering. Er zijn vaak wolkenvelden, maar neerslag van betekenis wordt niet verwacht. Soms kan hier en daar toch de zon even doorbreken. De wind draait weer bij naar het noordoosten, is gemiddeld matig. Woensdag zwakt ze iets af. De temperaturen komen niet veel hoger dan een graad of 12.

Zo was het weer vrijdag 7 oktober 2016
Maximumtemperatuur 14,5 graden
Minimumtemperatuur 11,0 graden
Neerslag: droog
(Waarden gemeten op weerstation Haagse Beemden)

Weersverwachting opgesteld vrijdag 7 oktober 2016 om 23.00 uur