Vorstige start weekend, nadien meest grijs en kil

  Weer

Weersverwachting voor zaterdag 12 november 2016

Algemene luchtdrukverdeling
Een hogedrukgebied met centrum over Polen trekt zich oostwaarts terug. Gaandeweg de dag dringen wolken op van een regenfront boven de Britse eilanden. Dit warmtefront is verbonden aan een lagedrukgebied bij IJsland.


Verwachting voor zaterdag
De nacht van vrijdag op zaterdag is helder, waardoor de zaterdag koud begint met enkele graden vorst en lokaal een mistbank. Aanvankelijk schijnt de zon, maar gaandeweg de dag komen er wolken vanaf het westen. Ze worden geleidelijk dikker. In de avonduren loopt dat uit op lichte regen en/of motregen. Er steekt een matige zuidenwind op van 3 of 4 Beaufort. Bij maximumtemperaturen van rond de 4 of 5 graden voelt het waterkoud aan.

Het weer voor de volgende dagen
Op zondag zwabbert het regenfront van zaterdagavond al verpieterend nog boven onze omgeving. Het is veelal grijs bewolkt en er kan soms wat motregen vallen. De wind is zwak en veranderlijk. Gevoelsmatig is het kil met 6 of 7 graden. Op maandag overheersen opnieuw de wolken, maar het blijft droog. De zuidenwind is met gemiddeld 3 Beaufort matig. Het kwik schommelt rond de 7 graden. Dinsdag bewolkt en aanvankelijk droog. In de loop van de dag volgt enige regen. De wind gaat uit het zuidwesten waaien bij een temperatuur die doorstijgt naar 9 graden.

Zo was het weer vrijdag 11 november 2016
Maximumtemperatuur 6,7 graden
Minimumtemperatuur 0,8 graden
Neerslag: 2,8 mm
(Waarden gemeten op weerstation Haagse Beemden)

Weersverwachting opgesteld vrijdag 11 november 2016 om 22.00 uur

 

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief