Logo bredavandaag.nl
Zonsopkomst Breda - Asterdplas
Zonsopkomst Breda - Asterdplas (Nico Koevoets)

Op weg naar een Sinterklaaswintertje

  Weer

Weersverwachting voor donderdag 1 december 2016

Algemene luchtdrukverdeling
Een gordel met hoge barometerstanden strekt zich uit over het zuiden van Engeland en het noorden van Frankrijk. De luchtstroming is hierdoor westelijk in onze omgeving. Vrijdag draait de luchtstroming naar het noordwesten, om vervolgens in het weekend oostelijk te worden. Het wordt dan geleidelijk kouder.


Verwachting voor donderdag
Over het algemeen is het grijs bewolkt weer. Het grootste deel van de dag verloopt droog. Lokaal is een spatje regen echter niet uitgesloten. De wind waait met gemiddeld 3 Beaufort uit het westen. Het voelt vrij zacht aan bij maximumtemperaturen rond de 8 graden.

Het weer voor de volgende dagen
Op vrijdag start de dag bewolkt met soms wat motregen of lichte regen. Tijdens de middaguren wordt het geleidelijk droger. Heel misschien dat de zon lokaal nog even knipoogt. De wind is naar het noordwesten gedraaid en met 2 tot 3 Beaufort, zwak tot matig. Maximumtemperaturen omstreeks 7 graden.

Op zaterdag zijn er aanvankelijk nog wat wolkenvelden, maar gaandeweg komt er meer zon. De wind gaat zwak uit het oosten waaien met 2 Beaufort. Het wordt al wat kouder met maxima tot 5 graden. In de nacht naar zondag kan het al licht vriezen. Overdag is het dan zonnig, maar ook koud. Het wordt dan maximaal 3 graden met een matige oostenwind van 3 Beaufort. Ook de nacht naar maandag brengt vorst en vervolgens overdag zonnig en koud. Met een zwakke zuidoostenwind komt de temperatuur slechts een paar graadjes boven het vriespunt uit.

Zo was het weer woensdag 30 november 2016
Maximumtemperatuur 4,5 graden
Minimumtemperatuur min5,1 graden
Neerslag: droog
(Waarden gemeten op weerstation Haagse Beemden)

Weersverwachting opgesteld donderdag 1 december 2016 om 09.00 uur
 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief