Logo bredavandaag.nl
Wolkenvelden boven de Haagse Beemden van Breda
Wolkenvelden boven de Haagse Beemden van Breda

Op weg naar een groene zachte Kerst

  Weer

Weersverwachting voor vrijdag 23 december 2016

Algemene luchtdrukverdeling
Een diep lagedrukgebied bij IJsland zorgt voor aanvoer van zachte vochtige zeelucht met vrij veel wolken. De Kerstdagen verlopen wisselvallig en traditioneel: zacht met soms regen.


Verwachting voor vrijdag
Er hangen over het algemeen veel wolken boven Brabant. Overdag is het wel meestentijds droog. Het is meer op het eind van de middag en in de avond dat er kans is op enige regen. De wind waait met gemiddeld 4 Beaufort matig uit het zuidwesten. Maximumtemperaturen rond de 8 graden.

Het weer voor het Kerstweekend
Op zaterdag is het wisselend bewolkt met soms zon en dan weer wolken. Het is meestal droog weer, op een enkele lokale bui na. De zuidwestenwind is matig met gemiddeld 3 tot 4 Beaufort. Maxima rond 9 graden. Zondag, Eerste Kerstdag dan, verloopt boterzacht. Werd het vorig jaar met 15 graden recordwarm en zelfs terrasweer, dit jaar is het iets gematigder met Kerst. Er zal zo’n 11 of 12 graden op de thermometer prijken. De zuidwestenwind blaast met 4 of 5 Beaufort stevig door. Verder is het overdag wisselend bewolkt en meestal droog. In de avond opkomende regen. Maandag, Tweede Kerstdag, wegtrekkende regen overgaand in opklaringen met nog een enkele lokale bui. De wind gaat matig uit zuidwesten waaien bij dalende temperaturen naar 7 graden. Dinsdag onder invloed van een hogedrukgebied rustiger weer. Er zijn dan wolkenvelden met soms een beetje zon. Verder is het droog weer met een zwak westenwindje en 8 graden.

Zo was het weer donderdag 22 december 2016
Maximumtemperatuur 6,9 graden
Minimumtemperatuur 4,6 graden
Neerslag: onbekend
(Waarden gemeten op weerstation Haagse Beemden)

Weersverwachting opgesteld donderdag 22 december 2016 om 23.00 uur

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief