Logo bredavandaag.nl

Weerupdate: Gladheid door sneeuw overgaand in ijzel

  Weer

Weersverwachting voor zaterdag 7 januari 2017

Algemene luchtdrukverdeling
Het Scandinavische hogedrukgebied is verschoven naar het vasteland van Europa met centrum boven Duitsland. Het hogedrukgebied wordt vanuit het westen bestookt met storingen vanaf de Britse eilanden. Dat zal tergend langzaam gaan, de koude lucht laat zich nu niet gemakkelijk verdrijven door de zachte zeelucht. Er is kans op sneeuw en ijzel.


Weersverwachting voor zaterdagnacht
Vrijdagavond toenemende bewolking, maar het blijft nog droog. De temperatuur zakt nog tot min2 of min3 graden, later in de nacht iets stijgend.
In de tweede helft van de nacht trekt een eerste storing ook over Breda en omstreken. Het gaat dan licht sneeuwen. Er kan lokaal ca 1 tot 3cm sneeuw komen te liggen. De wind waait zwak, gemiddeld met 1 of 2 Beaufort uit het zuiden of zuidwesten.

Het weer voor zaterdag overdag
In de loop van zaterdagochtend gaat de sneeuw over in ijzel. De wegen kunnen spiegelglad zijn, vooral daar waar weinig sneeuw is gevallen. IJzel op sneeuw is minder glad. De gladheid verdwijnt pas laat op de ochtend. Minimumtemperaturen rond min1 tot 0 graden aan het begin van de ochtend, graden zaterdagmiddag wordt het plus2 graden.

Het blijft de hele zaterdag grijs bewolkt met ook ’s middags wat lichte regen of motregen. Net als bij de sneeuw en de ijzel blijven de hoeveelheden relatief klein. De wind gaat zwak uit het zuidwesten waaien. Het kan zelfs mistig gaab worden. Zaterdagavond en de nacht naar zondag bewolkt, mistig en kans op opvriezing van natte weggedeelten. Minimumtemperaturen dan rond het vriespunt en verraderlijk glad met ook lokaal slecht zicht. Er staat dan een zwak noordwestenwindje.

Zo was het weer vrijdag 6 januari 2017
Maximumtemperatuur plus0,3 graden
Minimumtemperatuur min6,6 graden
Neerslag: droog
(Waarden gemeten op weerstation Haagse Beemden)

Weersverwachting opgesteld vrijdag 6 januari om 20.00 uur

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief