Logo bredavandaag.nl
Een opkomende regenbui. Foto: Nico Koevoets.
Een opkomende regenbui. Foto: Nico Koevoets.

Opkomende regen, later overgaand in sneeuw

  Weer

Weersverwachting voor donderdag 12 januari 2017

Algemene luchtdrukverdeling
Een lagedrukgebied nu boven het zuiden van Engeland trekt vanavond en vannacht over Nederland oostwaarts. Het bijbehorende neerslaggebied bereikt in de loop van de middag Breda.


Weersverwachting voor donderdag
Donderdagochtend is het meestal droog met opklaringen. De zon schijnt af en toe tussen de wolken door. Vanmiddag toenemend bewolkt gevolgd door veel regen. Afhankelijk van de koers van het lagedrukgebied over Nederland gaat de regen over in natte sneeuw later vanavond en vannacht. Van die koers hangt ook af of de sneeuw blijft liggen. De verwachting is nu dat er in Breda ook natte sneeuw gaat vallen, hoeveel is nog onduidelijk. Indien nodig volgen er vandaag en morgen updates. De wind waait gemiddeld zwak tot matig uit het zuidwesten. De temperatuur loopt op naar 6 graden begin van de middag.

Het weer voor de volgende dagen
Het wordt vrijdag onstuimig met de komst van een diep lagedrukgebied vanuit het noordwesten naar de Noordzee. Er steekt een vrij krachtige noordwestenwind (gemiddeld 5 Beaufort) op bij maximaal 3 graden. Bij vlagen zijn er rukwinden mogelijk van 60 tot 70 km/uur. Het wordt dan guur met winterse buien vergezeld van regen, hagel en natte sneeuw.

Op zaterdag is het wisselend bewolkt met enkele buien van (natte) sneeuw en hagel. De wind blaast matig tot vrij krachtig uit het noordwesten en het wordt  ca 2 graden. Op zondag is het wat rustiger weer met een vorstige start. Gaandeweg de dag meer bewolkt en later mogelijk wat winterse neerslag. De wind waait zwak uit het westen bij 2 graden. Maandag op een enkele verdwaalde sneeuwbui na droog en een winddraaiing naar het noorden. De wind is zwak waarbij zon en wolken elkaar afwisselen. Maxima 1 tot 2 graden.

Zo was het weer woensdag 11 januari 2017
Maximumtemperatuur 9,9 graden
Minimumtemperatuur 5,2 graden
Neerslag: 0,4 mm
(Waarden gemeten op weerstation Haagse Beemden)

Weersverwachting opgesteld donderdag 12 januari om 10.00 uur

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief