Logo bredavandaag.nl
foto Nico Koevoets
foto Nico Koevoets

Het is koud vriezend winterweer

  Weer

Weersverwachting voor woensdag 18 januari 2017

Algemene luchtdrukverdeling
Een hogedrukgebied strekt zich uit van Oost-Europa tot over de Britse eilanden. Onze omgeving ligt aan de zuidrand van dit druksysteem, waardoor er koude landlucht wordt aangevoerd.


Weersverwachting voor woensdag
In de nacht van dinsdag op woensdag vriest het voluit matig met minima tot min8, lokaal tot min10 graden. Na een koude start zijn er woensdag opklaringen met zon, maar ook enkele wolkenvelden kunnen voorbij komen drijven. Het blijft droog met maximumtemperaturen rond of iets onder het vriespunt. De noordoostenwind is met 1 of 2 Beaufort zwak.

Het weer voor de volgende dagen
Donderdag weinig verandering, wel wat meer wind, tijdelijk matig, 3 Beaufort uit het noordoosten. Verder droog met afwisselend wolkenvelden en wat zo. Koud met in de nacht matige vorst van min5 graden en lager tot middagtemperaturen rond het vriespunt. Het eerder genoemde hogedrukgebied verandert weinig van plaats de dagen erna. Van vrijdag tot en met zondag rustig droog winterweer met een meestal zwakke noordoostenwind. In de nachten meest matige vorst en overdag temperaturen in de middag rond het vriespunt. De zon wordt soms afgewisseld door wolkenvelden.

Zo was het weer dinsdag 17 januari 2017
Maximumtemperatuur min1,0 graden
Minimumtemperatuur min4,6 graden
Neerslag: droog
(Waarden gemeten op weerstation Haagse Beemden)

Weersverwachting opgesteld dinsdag 17 januari om 23.00 uur

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief