Logo bredavandaag.nl

De winter is weer (even) terug

  Weer

Weersverwachting voor dinsdag 7 februari 2017

Algemene luchtdrukverdeling
Boven Scandinavië heeft zich een sterk hogedrukbastion gevormd met een hoge kerndruk. Ze gaat met oostelijke winden koudere lucht aanvoeren. De voorste begrenzing van deze koude lucht is een koufront, begin dinsdag boven het noordoosten van Nederland. Langzaam schuift het koufront zuidoostwaarts en krijgt eerst nog tegendruk van een warmtefront van een IJslandlaag. De laatste zal het onderspit delven.


Weersverwachting voor dinsdag
Over het algemeen is het bewolkt. In de loop van de dag valt er af en toe wat motregen of lichte regen. De zuidoostenwind is zwak met gemiddeld 2 Beaufort. De hoogste temperaturen, 4 tot 5 graden, worden al vroeg op de dag bereikt. Later op de dag gaat het kwik dalen. In de nacht naar woensdag kan de regen transformeren naar sneeuw. Grote hoeveelheden worden vooralsnog niet verwacht.

Het weer voor de volgende dagen
Woensdag begint bewolkt, mogelijk dat er zelfs nog wat lichte sneeuw valt. Gaandeweg de dag wordt het droog en uiteindelijk breken ook de wolken. Er waait een matige noordoostenwind van gemiddeld 3 Beaufort en het voelt koud aan. Zowel de minimum- als de maximumtemperatuur ligt rond het vriespunt (min1 tot plus1 graad). Donderdag en vrijdag brengen zonnig weer. In de nachten vriest het dan 5 tot 7 graden, overdag komt het kwik iets boven het vriespunt uit (1 tot 3 graden). De noordoostenwind is op donderdag matig, op vrijdag zwak.

Zo was het weer maandag 6 februari 2017
Maximumtemperatuur 8,4 graden
Minimumtemperatuur 1,4 graden
Neerslag: droog
(Waarden gemeten op weerstation Haagse Beemden)

Weersverwachting opgesteld maandag 6 februari om 22.00 uur

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief