Logo bredavandaag.nl
Stuivertje wisselen zon en wolk
Stuivertje wisselen zon en wolk (Stuivertje wisselen zon en wolk. Foto: Nico Koevoets.)

Koele aanloop naar het Paasweekend

  Weer

Weersverwachting voor dinsdag 11 april 2017

Algemene luchtdrukverdeling
Ten zuiden van Ierland ligt een uitgestrekt hogedrukgebied. Het heeft dinsdag een uitloper naar onze omgeving. Aan haar noordflank wordt koele polaire zeelucht naar Brabant getransporteerd.


Weersverwachting voor dinsdag
De nacht naar dinsdag is helder en vrij fris met minima tot ca 3 graden. Overdag is er aardig wat ruimte voor de zon, maar gaandeweg de dag vormen zich ook stapelwolken. Het blijft meestal droog, op een enkel lokaal verdwaald licht buitje na. De westenwind is met 2 of 3 Beaufort zwak tot matig. Maximumtemperaturen tot rond 13 graden en dat is iets te koel voor de tijd van het jaar. Ondanks de zon zal het in de wind inderdaad koel aanvoelen.

Het weer voor de volgende dagen
Woensdag en donderdag blijft het koel. Woensdag waait er een matige zuidwestenwind van 3 of 4 Beaufort. De maxima veren iets op naar 14 graden. Verder een wisseling van zon en wolken. Het is overdag droog. Later op de middag en vooral in de avond en nacht overheersend bewolkt. In de avond en de nacht naar donderdag kan er een bui of wat regen vallen. Donderdag overdag is het dan opnieuw meest droog. Het is wisselend bewolkt met zon en stapelwolken. Er staat een matige westenwind van gemiddeld 3 Beaufort. De koelte blijkt opnieuw uit maximale kwikstanden tot 12 graden.

Zo was het weer maandag 10 april 2017
Maximumtemperatuur 14,5 graden
Minimumtemperatuur 9,3 graden
Neerslag: droog

Weersverwachting opgesteld maandag 10 april 2017 om 19.00 uur

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief