Logo bredavandaag.nl

Koel en wisselvallig paasweekend

  Weer

Weersverwachting voor vrijdag 14 april 2017


Algemene luchtdrukverdeling
Een lagedrukgebied tussen IJsland en Schotland bepaalt het weerbeeld in onze omgeving. Fronten met wolken en regen van dit systeem liggen boven de Noordzee en het noorden van de Britse eilanden. Deze fronten passeren later op vrijdagavond en in de nacht naar Paaszaterdag Brabant. Ze worden gevolgd door koele polaire zeelucht.

Weersverwachting voor vrijdag
Het is vrijdagmiddag bewolkt, maar droog. Er waait een zwakke tot matige zuidwestenwind van gemiddeld 2 of 3 Beaufort. De maximumtemperaturen schommeeln rond de 12 graden. Later op vrijdagavond en in de nacht naar paaszaterdag volgt enige regen.

Het weer voor de Paasdagen
Een warme zonnige Pasen wordt het niet dit jaar. Zaterdagochtend aanvankelijk nog wolken van het wegtrekkende regenfront. Lokaal kan dan nog enige regen vallen. In de loop van de ochtend is het droog en geleidelijk komen er opklaringen met zon vanuit het noordwesten. De westen- tot zuidwestenwind is landinwaarts in de regio gemiddeld matig met 4 Beaufort, langs de waterkant is ze vrij krachtig, 5 Beaufort.
Maxima tot hooguit 11 graden.

Paaszondag verloopt koel met temperaturen tot hooguit 11 graden. De westenwind is gemiddel matig met 3 Beaufort. Aanvankelijk
is het wisselend bewolkt met zon en wolken. Later op de middag gaan de wolken Overheersen en neemt de kans op en lokale bui toe. Al met al geen aangenaam terrasweer met Pasen, wel fraai om mooie wolkenluchten te spotten. Paasmaandag blijft het wisselvallig. De bovenlucht is flink koud en dat werkt de kans op buien (regen en/of hagel) in de hand. Het is wisselend bewolkt met zonnige momenten en zwaar bewolkte perioden. Plaatselijk kunnen dus enkele buien vallen. Er staat een matige noordwesten van gemiddeld 3 Beaufort landinwaarts, aan de waterkant 4 Beaufort. Het is koel met hooguit 9 of 10 graden.

Zo was het weer donderdag 13 april 2017
Maximumtemperatuur 13,6 graden
Minimumtemperatuur 4,9 graden
Neerslag: droog

Weersverwachting opgesteld vrijdag 14 april 2017 om 11.00 uurFOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief