Logo bredavandaag.nl
Spanjaardsgat in Breda onder een heerlijk zonnetje
Spanjaardsgat in Breda onder een heerlijk zonnetje (Nico Koevoets)

Dinsdag en woensdag warme dagen

  Weer

Weersverwachting voor dinsdag 16 mei 2017


Algemene luchtdrukverdeling
Het warmtefront dat maandagavond wat lichte regen gaf, trekt via het noorden weg. Dit systeem hoort bij een lagedrukgebied met kern nabij IJsland. Het koufront van dit laag ligt met onweersbuien boven de Brits eilanden. Het doet eerst woensdagavond laat onze omgeving aan. Tot dan heeft een hogedrukzone boven het vasteland van Europa de meeste invloed.

Weersverwachting voor dinsdag
Dinsdagochtend start meest bewolkt, maar gaandeweg de ochtend en nadien wisselen wolken en zon elkaar af. Het blijft droog en een stuk warmer dan maandag. Het kwik stijgt naar 24, lokaal misschien wel 25 graden. De wind waait zwak tot matig met 2 of 3 Beaufort uit het zuiden of zuidwesten.

Het weer voor de volgende dagen
Woensdag wordt de warmste dag van de week met maxima tot 28 graden. Overdag is het mooi en droog met zonneschijn. De wind komt zwak uit het zuidoosten. Vanaf woensdagavond toenemende kans op een lokale regen- of onweersbui. De nacht van woensdag op donderdag is zwoel en regenachtig c.q. onweerachtig.
Dat leidt een koelere donderdag in met meer wolken en eerst nog enkele buien. Nadien enkele opklaringen met een matige noordwestenwind. Het is met 19 graden een stuk koeler. Op vrijdag is het wisselend bewolkt met in de loop van de middag kans op een lokale bui. De zuidwestenwind is matig, 3 Beaufort. Middagmaxima van 19 tot lokaal 20 graden.

Zo was het weer op maandag 16 mei 2017
Maximumtemperatuur 22,7 graden
Minimumtemperatuur 4,6 graden
Neerslag: 0,0 mm

Weersverwachting opgesteld maandag 15 mei 2017 om 22.00 uurFOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief