Logo bredavandaag.nl
foto Nico Koevoets
foto Nico Koevoets
onweer

Onstuimige dinsdag

  Weer

Weersverwachting voor dinsdag 6 juni 2017


Algemene luchtdrukverdeling
Een venijnig lagedrukgebied boven het noordoosten van Engeland trekt de Noordzee op. Het duwt een sterk windveld over Nederland. In de loop van de dag trekt het ook nog eens een pittige buienlijn over Nederland heen.

Weersverwachting voor dinsdag
Reeds in de nacht van maandag op dinsdag is het gaan regenen. De dag begint ook bewolkt met regen. Gaandeweg de ochtend wordt het wisselend bewolkt en kan er lokaal een stevige regen- of onweersbui vallen. Verder is de wind markant dinsdag. Ze is gemiddeld vrij krachtig, windkracht 5, uit het westen of zuidwesten. Er zijn geregeld sterkere rukwinden tot ca 70 km/u, maar in de buurt van buien kan de wind nog sterker uithalen. Maximumtemperaturen niet hoger dan een koele 18 graden.

Het weer voor de volgende dagen
Later op dinsdagavond en in de nacht naar woensdag volgen nieuwe buien. Aanvankelijk is er woensdag nog kans op buien, later op de dag, metname tijdens de middag, breder wordende opklaringen. De wind waait gemiddeld matig uit het zuidwesten, windkracht 4. Ook woensdag zijn er nog sterke rukwinden mogelijk. Het blijft met een graad of 19 tamelijk fris. Donderdag start bewolkt, mogelijk met nog een spatje regen. In de loop van de dag opklaringen en met een matig zuiden- tot zuidwestenwindje van 3 Beaufort wordt warmere lucht aangevoerd. Middagtemperaturen dan reikend tot 22 of 23 graden. Vrijdag is het rustig weer met vrij veel wolkenvelden.
Opnieuw is het dat gaandeweg de dag de zon meer ruimte krijgt. Het is meestal droog met een matige zuidwestenwind van 3 Beaufort.
Maxima tot 23 graden.

Zo was het weer op Pinkstermaandag 5 juni 2017
Maximumtemperatuur 24,0 graden
Minimumtemperatuur  9,4 graden
Neerslag: droog

Weersverwachting opgesteld maandag 5 juni 2017 om 23.00 uur

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief