Logo bredavandaag.nl
Spanjaardsgat in Breda onder een heerlijk zonnetje
Spanjaardsgat in Breda onder een heerlijk zonnetje (Nico Koevoets)

Het warmt opnieuw snel op, hete vaderdag in het verschiet

  Weer

Weersverwachting voor zaterdag 17 juni 2017


Algemene luchtdrukverdeling
Een nieuw hogedrukgebied arriveert zaterdag bij het zuiden van Engeland en trekt de dagen erna naar het vasteland van Europa. Na 1 of 2 minder warme/relatief koele dagen volgen dan weer 3 of 4 warme tot hete dagen. Vrijwel doorlopend valt er te weinig neerslag. Dit ritme/patroon duurt al een tijdje en gaat vermoedelijk nog wel een poos door zo.

Weersverwachting voor zaterdag
Aanvankelijk hangen er in de ochtenduren wolkenvelden boven Brabant. Ze horen bij een zwak warmtefront dat passeert. Het blijft droog. Met name tijdens de middag- en avonduren komt de zon er steeds meer aan te pas. Zo kan het kwik laat op de middag of in de vroege avond lokaal nog tot 24 of 25 graden reiken. Er waait een zwakke tot matige westen- tot noordwestenwind van gemiddeld 2 of 3 Beaufort.

Het weer voor de volgende dagen
De zondag wordt een hete dag. Het is zonnig vanaf zonsopgang en dat blijft de hele dag zo. Verder staat er dan zwakke oostenwind van 1 of 2 Beaufort. De temperaturen gaan op Vaderdag flink omhoog naar 29 tot 30 graden. Maandag doet er nog een schepje bovenop en wordt de warmste dag van deze warm weer periode. Het kan lokaal wel 31 of 32 graden worden.
Flink heet dus. Ook maandag is het overwegend zonnig en dat alles bij een zwak windje uit het zuidoosten. Later op de dag kans op een verkoelende zeewind. Dinsdag blijft het overwegend mooi en droog met zon. Maar er verschijnen wel wat onschuldige wolken aan de hemel en de wind is gedraaid naar het noordoosten. Ze is met gemiddeld 3 Beaufort matig en iets sterker geworden. De maximumtemperaturen boeten dan iets in naar ca 28 graden.

Zo was het weer op vrijdag 16 juni 2017
Maximumtemperatuur 22,7 graden
Minimumtemperatuur 14,4 graden
Neerslag: droog
(gemeten op weerstation Breda - Haagse Beemden)

Weersverwachting opgesteld vrijdag 16 juni 2017 om 23.00 uur

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief