Fraaie stapelwolken boven de Bredase binnenstad
Fraaie stapelwolken boven de Bredase binnenstad Nico Koevoets

Eerst warm met zon, in middag en avond onweerskans

Weer

Weersverwachting voor maandag 10 juli 2017

Algemene luchtdrukverdeling
De luchtdrukverschillen zijn gering boven het
vasteland van Europa. Vanuit het noorden van
Frankrijk nadert een buienstoring.

Weersverwachting voor maandag
In de ochtend en de eerste helft van de middag is het overwegend zonnig. Soms drijven er wolkenvelden voorbij. Vooral later op de middag en in de avond kans op een lokale regen- of onweersbui. Net zo lokaal kan er ook niet veel gebeuren. De wind waait overdag zwak, gemiddeld met 2 Beaufort, uit zuidelijke richtingen.
Maximumtemperaturen rondom de zomerse 25 graden.

Het weer voor de volgende dagen
Er volgen enkele dagen met licht wisselvallig weer. Dinsdag waait er een matige zuidwestenwind van 3 Beaufort. Het is wisselend bewolkt (zon en wolken wisselen elkaar af) en lokaal kan er een bui vallen. De temperaturen stokken bij een graad of 22.

Op woensdag is het overwegend grijs bewolkt met af en toe motregen en/of lichte regen. Het is met 19 graden een stukje frisser. De wind blaast met 3 of 4 Beaufort matig uit het noordwesten. Donderdag is één van de betere dagen van de week dankzij een rug van hogere luchtdruk. Het is droog met zon (soms ook wolken) en de wind is dan zwak en veranderlijk. Later draait de wind naar het zuiden. Maxima rond 23 graden. Op vrijdag met een naar noordwest gedraaide wind (3 tot 4 Beaufort) opnieuw bewolkt met enige regen. Later op de dag droog en opklaringen. Maximumtemperaturen dan ca 20 graden.

Zo was het weer op zondag 9 juli 2017
Maximumtemperatuur 26,6 graden
Minimumtemperatuur 12,2 graden
Neerslag: droog
(gemeten op stadsweerstation Breda - Haagse Beemden)

Weersverwachting opgesteld maandag 10 juli om 07.00 uur