Logo bredavandaag.nl
Nico Koevoets
onweer

Onweersfront boven België bereikt Breda waarschijnlijk al in de ochtend

  Weer

Weersverwachting voor dinsdag 15 augustus 2017


Algemene luchtdrukverdeling
Het hogedrukgebied dat zondag en maandag voor mooi zomerweer zorgde is weggetrokken naar de Baltische Staten. Fronten met buien van een IJslands lagedruk gebied kunnen dinsdag in de loop van de dag zodoende onze omgeving aandoen.

Weersverwachting voor dinsdag
De vroege opstaander heeft een paar zonnestraaltjes mogen zien, maar die werden al snel gevolgd door meer en meer wolken. Een onweerscomplex boven België trekt sneller dan verwacht richting West-Brabant. Waarschijnlijk al voor het middaguur neemt daarbij de kans op een lokale regen- of onweersbui toe. De wind waait eerst uit het zuiden, maar draait later op de dag naar het zuidwesten. Ze is gemiddeld zwak tot matig met 2 tot 3 Beaufort. In de buurt van buien kunnen veel sterkere windstoten voorkomen. Als de zon doorkomt wordt het zomers warm met 26 of 27 graden.

Het weer voor de volgende dagen
Op woensdag kan er gerekend worden op een fraaie dag. Er passeert een rug van hogere luchtdruk. Dat brengt droog en veelal zonnig weer met onschuldige wolken. De wind waait zwak uit het zuiden (gemiddeld 1 of 2 Beaufort). Maxima rond 23 of 24 graden. Donderdag gaat de wind draaien van zuid naar zuidwest en is ook dan zwak tot matig van sterkte. Aanvankelijk is het droog met wat zon, gaandeweg de dag geraakt het bewolkt en gaat er enige regen vallen. Maximumtemperaturen ca 22 of 23 graden. Vrijdag waait de wind stevig door uit het zuidwesten, matig tot vrij krachtig (gemiddeld 4 of 5 Beaufort). Verder is het wisselend bewolkt met een enkele lokale bui. Maximumtemperaturen dan een graad of 21.

Zo was het weer op maandag 14 augustus 2017
Maximumtemperatuur 25,4 graden
Minimumtemperatuur 10,1 graden
Neerslag: droog

Weersverwachting opgesteld maandag 14 augustus om 23.00 uur

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief