Logo bredavandaag.nl
Spanjaardsgat in Breda onder een heerlijk zonnetje
Spanjaardsgat in Breda onder een heerlijk zonnetje (Nico Koevoets)

Omvangrijk hogedrukgebied boven Centraal Europa bezorgt Breda fraai zomerweer

  Weer

Weersverwachting voor woensdag 23 augustus 2017


Algemene luchtdrukverdeling
Een omvangrijk hogedrukgebied strekt zich uit over Centraal Europa en Scandinavië. Het beïnvloedt ons weer in gunstige zin. Vanaf de Britse eilanden nadert een zwak koufront. Dit passeert onze omgeving in de nacht naar donderdag.

Weersverwachting voor woensdag
Woensdag wordt de warmste dag van de week met maximum temperaturen van 27 tot 28 graden. Het is daarbij meestal zonnig. Wel hangen er her en der hoge en middelhoge wolken. Er wordt overdag geen neerslag verwacht. De zuidoostenwind is meestal zwak, gemiddeld met 1 of 2 Beaufort.

Het weer voor de volgende dagen
In de loop van woensdagavond kan er op de nadering van een zwak koufront zeer lokaal een enkel licht buitje voorkomen. Op de meeste plaatsen blijft het droog met wolkenvelden. En zo start donderdag met afwisselend wolkenvelden en zon. Overdag gaat dit over in een wisselende bewolking met zon. Het is dan veelal droog en wat minder warm met middagtemperaturen rond 24 graden. De wind waait met gemiddeld 3 Beaufort, matig uit het zuidwesten. Op vrijdag weinig verandering ten opzichte van donderdag. Het is wisselend bewolkt en meestal droog. De zuidwestenwind is zwak tot matig bij ongeveer 23 graden. Zaterdag is de wind naar het noorden gedraaid en zijn er aanvankelijk wolkenvelden, nadien ook opklaringen. De temperaturen komen dan op een graad of 21 uit.

Zo was het weer op dinsdag 22 augustus 2017
Maximumtemperatuur 25,0 graden
Minimumtemperatuur 11,6 graden
Neerslag: droog

Weersverwachting opgesteld dinsdag 22 augustus om 23.00 uur

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief