Logo bredavandaag.nl
Nico Koevoets

Vrijdag langdurig regen, nadien herfstachtig

  Weer

Weersverwachting voor vrijdag 8 september 2017


Algemene luchtdrukverdeling
Boven het noordelijk deel van de Noordzee ligt een lagedrukgebied. Een slepend, maar actief koufront trekt de komende 24 uren over de Lage Landen. Ze wordt vanaf zaterdag gevolgd door frisse zeelucht met wisselvalligheid en buien.

Weersverwachting voor vrijdag
Het is vandaag grijs bewolkt met langdurig regen. Aanvankelijk is de regen licht of motregent het. Later op de middag en ook in de avond wordt de regen intenser. Lokaal kan een aardige hoeveelheid vallen. De zuidwestenwind is gemiddeld matig (4 Beaufort) en langs de waterkant gemiddeld vrij krachtig (5 Beaufort). Er zijn rukwinden tot 60 km mogelijk. Het is verder frisjes met maximaal ca 16 graden.

Het weer voor de volgende dagen
Zaterdag wordt het wisselend bewolkt met soms lokale buien en soms ook wat zon. De zuidwestenwind is gemiddeld matig (3 Beaufort. In de buurt van buien blijven rukwinden mogelijk. Maxima tot 17 graden. Zondag zijn er aanvankelijk opklaringen, tijdens de middag kan lokaal uit de stapelwolken een enkele bui vallen. Het is met een matige zuidwestenwind (3 - 4 Beaufort) en 18 graden nog steeds frisjes. Zondagavond laat volgt een nieuwe regenzone. Maandag duurt de wisselvalligheid voort met veel wolken en regen. Het is winderig vanuit het zuidwesten tot westen en aanhoudend koel met 16 graden.

Zo was het weer op donderdag 7 september 2017
Maximumtemperatuur 19,3 graden
Minimumtemperatuur 11,8 graden
Neerslag: droog

Weersverwachting opgesteld vrijdag 8 september om 10.00 uurFOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief