Logo bredavandaag.nl
foto Nico Koevoets
foto Nico Koevoets

Winderig met windstoten van stormkracht

  Weer

Weersverwachting voor donderdag 5 oktober 2017


Algemene luchtdrukverdeling
Een venijnig lagedrukgebied trekt donderdagochtend langs de Wadden naar Denemarken. Het actieve windveld ervan reikt tot over Nederland.

Weersverwachting voor donderdag
Het waddengebied krijgt er flink van langs met een volle noordwesterstorm. Zo'n vaart zal het in Brabant niet lopen. Het wordt wel winderig met een gemiddelde windsterkte van 5 tot 6 Beaufort. Het venijn zit hem over onze streken in de windstoten die kunnen reiken tot 75 km/u. Dat zijn windstoten van stormkracht. Verder in de nacht naar donderdag en donderdag eerste deel van de ochtend regen. De regen trekt in de loop van de ochtend weg en de wolken breken. De wind is dan eind van de ochtend en aan het begin van de middag (globaal tussen 10 - 14 uur) op zijn sterkst. Verder is het de rest van de dag wisselend bewolkt met soms zon en dan weer wolken. Het is dan veelal droog, op een enkele lokale bui na. Maximumtemperaturen tot 15 graden.

Het weer voor de volgende dagen
Op vrijdag is het koel met een matige noordwestenwind van gemiddeld 3 of 4 Beaufort. Maxima tot 14 graden. Het is wisselend bewolkt met talrijke (soms stevige) buien. Zaterdag trekt in de loop van de dag een actieve regenzone over de regio. Dit geeft aanleiding tot grijs weer met geruime tijd regen. De zuidwestenwind is gemiddeld 4 tot 5 Beaufort van kracht. Het kwik reikt niet verder dan 15 graden. Zondag duurt de wisselvalligheid voort met een wisselende bewolking en buien. Later op de middag worden de opklaringen breder. De westenwind waait met 3 Beaufort.
Temperaturen rond 13 graden.

Zo was het weer op woensdag 4 oktober 2017
Maximumtemperatuur 15,5 graden
Minimumtemperatuur 10,1 graden
Neerslag: droog

Weersverwachting opgesteld woensdag 4 oktober om 21.00 uur

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief