Logo bredavandaag.nl
Buienwolk met regenboog boven de Haagse Beemden polder
Buienwolk met regenboog boven de Haagse Beemden polder (Nico Koevoets)

Dinsdagochtend waarschuwing: Het autoruitkrabseizoen wordt geopend

  Weer

Weersverwachting voor dinsdag 7 november 2017


Algemene luchtdrukverdeling
In de nacht naar dinsdag passeert een rug van hoge luchtdruk. Dit gebied van hoge luchtdruk ligt dinsdagmiddag al boven de Baltische Staten. Een koufront boven de Britse eilanden weet onze omgeving niet te bereiken.

Weersverwachting voor dinsdag
Het autoruitkrabseizoen wordt dinsdagochtend geopend. Voor het eerst dit najaar kunnen de autoruiten gekrabd worden. Dankzij helder nachtelijk weer daalt het kwik in de nacht een tot twee graden onder het vriespunt. Het is tevens de eerste nacht met vorst van het winterseizoen 2017/2018. Een koude start dus dinsdagochtend, mogelijk ook plaatselijk vergezeld van mistbanken. En die mistbanken zullen maar langzaam optrekken. Eenmaal de mist weg, wordt het zonnig. De zon zal vooral in de middag schijnen. Dan ook later op de middag wat dunne wolkensluiers aan de hemel. De zuiden- tot zuidoostenwind is zwak met gemiddeld 2 Beaufort. Maximumtemperaturen tot hooguit 8 of 9 graden.

Het weer voor de volgende dagen
Woensdagnacht wordt niet meer zo koud, er hangen dan wat wolken. Overdag zijn er wolkenvelden, maar af en toe schijnt ook de zon. Er waait een zwakke noordoostenwind en met 9 graden blijft het frisjes. Donderdag is er eerst een afwisseling van zon en wolken. Gaandeweg de dag algemeen bewolkt en soms wat lichte regen. De zuidwesten- tot later westenwind is met 3 tot 4 Beaufort gemiddeld matig van kracht. Het is met een graad of 11 iets zachter. Vrijdag opnieuw eerst opklaringen, nadien bewolkt met regen. De zuidwestenwind blaast met 4 of 5 Beaufort gemiddeld aardig door.
De maxima blijven onveranderd op 11 graden.

Zo was het weer op maandag 6 november 2017
Maximumtemperatuur 10,7 graden
Minimumtemperatuur  0,8 graden
Neerslag: 1,8 mm

Weersverwachting opgesteld maandag 6 november om 19.00 uur

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief