Logo bredavandaag.nl
Buienwolk met regenboog boven de Haagse Beemden polder
Buienwolk met regenboog boven de Haagse Beemden polder (Nico Koevoets)

Buiig weekend

  Weer

Weersverwachting voor vrijdag 17 november 2017


Algemene luchtdrukverdeling
Achter een wegtrekkend koufront over Duitsland en België komen er onder invloed van een hogedrukgebied boven het zuiden van Engeland opklaringen naar Brabant. De kerndruk in het hogedrukgebied is vrijdag 1031 hectoPascal.

Weersverwachting voor vrijdag
Vrijdag krijgen we na een frisse start, met lokaal een mistbank en/of wat ijs op de autoruiten, een dag met opklaringen. Het wordt wisselend bewolkt, met dan wolken en nu weer een zonnetje. Het is overwegend droog weer. De wind blaast met gemiddeld 3 Beaufort uit het noordwesten. Maximumtemperaturen tot 10 graden.

Het weer voor de volgende dagen
Zaterdag zijn er aanvankelijk in de ochtend opklaringen. Gaandeweg de dag komen er meerwolken en wordt het buiig. De wind die eerst uit het westen waait, draait later op de dag terug naar noordwest. Ze is gemiddeld matig tot vrij krachtig met 4 tot 5 Beaufort. In de buurt van buien komen sterkere windstoten voor. Het is voor het gevoel kil met hooguit 8 graden. Op zondag verandert er niet veel. Opnieuw wisselend bewolkt met buien. De wind waait matig uit het noordwesten (3 Beaufort) en het kwik blijft rond 8 graden hangen. Maandag overheersen de wolken met daaruit af en toe wat lichte regen of motregen. De noordwestenwind is dan zwak tot matig (2 tot 3 Beaufort). Middagtemperaturen rondom de 9 graden.

Zo was het weer donderdag 16 november 2017
Maximumtemperatuur 10,2 graden
Minimumtemperatuur  8,4 graden
Neerslag: 0,8 mm

Weersverwachting opgesteld donderdag 16 november om 23.00 uur

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief