Logo bredavandaag.nl
foto Wijnand Nijs
foto Wijnand Nijs

Winterse zaterdag: kans op ijzel in de avond

  Weer

West-Brabant kwam afgelopen nacht als 'coldspot' van Nederland uit de bus. De laagste temperaturen werden hier geregistreerd met matige vorst: Woensdrecht -5,3 graden en Gilze Rijen -5,2 graden. Aan de grond vroor het in Woensdrecht tot 7,0 graden.


Uiteindelijk vormde zich ook (dichte) mist en laaghangende wolken. Beiden zijn hardnekkig vandaag. Om 12 uur wezen de thermometers overal in Brabant nog negatieve temperaturen aan tussen min1 en min2 graden.

Vanmiddag verandert er niet zoveel. Het blijft grijs en kil met temperaturen om het vriespunt. Er waait een zwak zuidenwindje. Al met al een licht winterse setting.

Zaterdagavond komt er vanuit het noordwesten een zwak en langzaam trekkend warmtefront naderbij. Dat systeem brengt in de loop van de avond enige neerslag. De temperaturen liggen dan nog rond of iets onder het vriespunt en de ondergrond is dan ook licht bevroren. Metname in het oostelijk deel van West-Brabant (regio's Breda, Oosterhout en Tilburg) kan het dan enige tijd tot ijzelvorming komen. Meer naar het westen is het hoofdzakelijk lichte regen. De wind draait in de avond naar het zuidwesten en wordt gemiddeld matig met 3 Beaufort. De ijzelkans verdwijnt later in de nacht als de temperatuur gaat oplopen. Het blijft wel bewolkt met soms lichte regen en of motregen.

(Weersverwachting voor zaterdag 2 december 2017)FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief