Logo bredavandaag.nl
Rustige schapenwolken
Rustige schapenwolken

Bewolkt, maar droog. Vanaf vrijdag kouder

  Weer

Weersverwachting voor woensdag 6 december 2017


Algemene luchtdrukverdeling
Boven het vasteland van Europa ligt een omvangrijk hogedrukgebied. Aan haar noordflank wordt over onze omgeving zachte en vochtige zeelucht aangevoerd. Een lagedrukgebied boven het zeegebied tussen IJsland en Schotland haalt donderdag de bezem door de atmosfeer. In haar achterkamer wordt vrijdag koude en onstabiele lucht aangevoerd.

Weersverwachting voor woensdag
Het is de gehele dag bewolkt. Net als dinsdag, met Sinterklaas, is het grijs droog en eentonig weer. De wind waait met gemiddeld 3 Beaufort matig uit het zuiden. Maxima rond 9 graden.

Het weer voor de volgende dagen
Donderdag is het al snel bewolkt en volgt er geruime tijd regen. Er kan een aardige hoeveelheid regen vallen. Verder staat er een gemiddeld matige tot vrij krachtige zuidwestenwind (4 - 5 Beaufort) met rukwinden tot 70 a 75 km/uur. In de avond draait de wind naar het westen en neemt af. Dan vrijdag in de achterkamer van het eerder genoemde lagedrukgebied wordt koudere lucht aangevoerd, vooral in de bovenlucht. Met wind van zee brengt dat een wisselende bewolking vergezeld van winterse buien (regen, hagel en/of natte
sneeuw). Soms schijnt even de zon. De wind waait matig uit zuidwest tot west, Maximumtemperaturen terug naar 5 graden.
Zaterdag weinig verandering. Opnieuw wisselend bewolkt met winterse buien.De wind draait naar west tot noordwest, maar blijft qua sterkte hetzelfde. Zondag zijn er aanvankelijk opklaringen, later toenemende bewolking gevolgd door mogelijk winterse neerslag.

Zo was het weer op dinsdag 5 december 2017
Maximumtemperatuur 7,9 graden
Minimumtemperatuur 1,6 graden
Neerslag: droog

Weersverwachting opgesteld dinsdag 5 december om 23.00 uur

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief