Een opkomende regenbui. Foto: Nico Koevoets.
Een opkomende regenbui. Foto: Nico Koevoets.

Zeer zacht slot van 2017, 2018 start met veel regen

Weer

Weersverwachting voor Oudejaarsdag, zondag 31 december 2017

Algemene luchtdrukverdeling
Een lagedrukgebied westelijk van Schotland duwt behalve regenfronten ook een portie zeer zachte lucht over Brabant.

Weersverwachting voor Oudejaarsdag, zondag
De dag verloopt meestal bewolkt. In de ochtend is het tijdelijk droog, op wat lichte lokale motregen na. In de loop van de dag passeert een actief regenfront met behoorlijk wat regen en ook rukwinden tot ca 70 km/u. Voor het front uit kan het 13 of 14 graden wordn. Mogelijk beleven we de warmste Oudejaarsdag sinds het begin van de officiƫle metingen. Na het front daalt het kwik enkele graden en luwt de wind iets. Overdag is ze gemmiddeld vrij krachtig, 5 Beaufort.

Verwachting voor de Jaarwisseling
Tijdens de overgang van Oud naar Nieuw lijkt het veelal droog te zijn, maar een enkele lokale bui is mogelijk. Vooral na 24 uur op nadering van een buienlijn. Verder is het nog vrij winderig met gemiddeld 3 tot 5 Beaufort uit het zuidwesten. Rukwinden tot 70 km/uur mogelijk. Hoewel de thermometer ca 9 graden aan zal wijzen, voelt het kil aan.

Verwachting voor Nieuwjaarsdag, maandag
In de loop van de dag neemt de bewolking snel toe en gaat het regenen, mogelijk vrij stevig. Het lagedrukgebied dat dit veroorzaakt trekt juist zuid van Brabant langs en geeft in Frankrijk veel wind. Hier zal een gemiddeld matige tot vrij krachtige wind waaien uit zuid of zuidwest. Maximumtemperaturen rond 10 graden.

Het weer de volgende dagen
Dinsdag eerst opklaringen, later opnieuw kans op regen. De zuidwestenwind is matig bij 9 graden. Volgend weekend wordt het mogelijk tijdelijk kouder.

Zo was het weer gisteren, zaterdag 30 december 2017
Maximumtemperatuur   12,8 graden
Minimumtemperatuur      3,1 graden
Neerslag                               3,0 mm

Weersverwachting opgesteld zaterdag 30 december 2017 om 10.00 uur