Logo bredavandaag.nl
Windschade in de Haagse Beemden
Windschade in de Haagse Beemden (Nico Koevoets)

Zeer zware windstoten en veel regen

  Weer

Weersverwachting voor woensdag 3 januari 2018


Algemene luchtdrukverdeling
Een kern van lagedruk ligt ten westen van Schotland. De regenfronten ervan trekken sinds dinsdagavond en begin van de nacht naar woensdag over ons land. Tweede helft van de nacht en woensdag overdag wordt een diepe randstoring bepalend voor ons weer. Het centrum van deze laag trekt snel via Engeland over het noorden van Nederland naar de Duitse Bocht. Daar ligt het woensdagmiddag om 12 uur.

Weersverwachting voor de nacht naar woensdag
Dinsdagavond en begin van de nacht naar woensdag regenachtig, vervolgens tijdelijk droog. De zuidwestenwind is dan nog 3 tot 4 Beaufort gemiddeld met rukwinden tot 60 km/u. Later in de nacht passeert een actieve buienlijn met lokaal veel regen, hagel, onweer en zeer zware windstoten. In het westen van West-Brabant zijn uitschieters van 90 tot 110 km/u mogelijk door de zuidwestenwind. Meer landinwaarts in de regio zeer zware windstoten van 80 tot 100 km/u. Aan de Zeeuwse kust komt een westerstorm te staan. Gemmiddelde windsterkte 6 tot 7 Beaufort. Temperaturen tijdelijk oplopend naar 11 of 12 graden.

Verwachting voor woensdag overdag
In de ochtenduren blijft het nog stevig waaien met windstoten tot rond 100 km/u, gemiddelde windsterkte is krachtig tot vrij krachtig (6 tot 7 Beaufort) uit het westen tot zuidwesten. De bewolking is meer wisselend bewolkt geworden en houdt de overhand. Lokaal kunnen er enkele buien vallen. In de loop van de middag neemt de wind geleidelijk in kracht af, maar het blijft nog wel winderig. Temperaturen rond de 8 graden.

Het weer de volgende dagen
Donderdag opkomende wolken gevolgd door nieuwe regen. Wind gemiddeld matig (3 Beaufort) uit zuidwesten. Temperaturen ca 9 graden. Ook vrijdag veel wolken, een zuidwestenwind van 3 of 4 Beaufort en nu en dan regen. Maxima rond 10 graden. Zaterdag draait de wind naar het noordoosten (3 Beaufort) en wordt het gevoelig frisser met maximaal 5 graden. Het blijft wel bewolkt, met soms lokaal nog wat regen.

Zo was het weer gisteren, dinsdag 2 januari 2018
Maximumtemperatuur  7,7 graden
Minimumtemperatuur  5,1 graden
Neerslag            3,5 mm

Weersverwachting opgesteld dinsdag 2 januari om 22.00 uur

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief