Logo bredavandaag.nl
Wegtrekkende buienwolken bij de Asterdplas
Wegtrekkende buienwolken bij de Asterdplas

Grijze weekendstart, geleidelijk meer zon, vrij koud

  Weer

Weersverwachting voor zaterdag 13 januari 2018


Algemene luchtdrukverdeling
Het krachtige hogedrukgebied boven de Baltische Staten en Scandinavië bepaalt het weekendweer. Het brengt wat kouder weer, maar echte kou zal Brabant niet bereiken. Vanaf maandag nemen lagedrukgebieden het roer terug over.

Weersverwachting voor zaterdag
De dag begint grijs met laaghangende wolken en lokaal mist. Gaandeweg de dag breken de wolken meer en meer open en komt er ruimte voor de zon. De wind waait zwak (gemiddeld met 1 of 2 Beaufort) uit het oosten of zuidoosten. De temperaturen lopen naar een graad of vijf op. Gevoelsmatig is het kil.

Het weer de volgende dagen
De nacht van zaterdag op zondag brengt temperaturen rond tot iets onder het vriespunt. Na deze frisse start wordt het zondag meestal vrij zonnig. De oostenwind is gemiddeld zwak en in de middag wordt het ca vijf graden. Maandag neemt gaandeweg de dag de bewolking toe. Later op de dag volgt er ook regen. De wind is naar het zuiden gedraaid en wakkert flink aan naar matig tot vrij krachtig (4 - 5 Beaufort) met rukwinden tot 70 km/u. Dinsdag wegtrekkende regenwolken gevolgd door opklaringen. Een enkele bui is dan wel mogelijk. De zuidwestenwind is met 3 tot 4 Beaufort matig en net als op maandag wordt het ca 7 graden.

Zo was het weer gisteren, vrijdag 12 januari 2018
Maximumtemperatuur  6,0 graden
Minimumtemperatuur  4,2 graden
Neerslag            droog

Weersverwachting opgesteld vrijdag 12 januari om 22.00 uur

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief