Logo bredavandaag.nl
Buienwolk met regenboog boven de Haagse Beemden polder
Buienwolk met regenboog boven de Haagse Beemden polder (Nico Koevoets)

Code oranje vanwege windstoten; drukke ochtendspits

  Weer

BREDA - Donderdagochtend is het eerst regenachtig, nadien wegtrekkende regen. In de middag volgt dan een wisselende bewolking met nog wel kans op een lokale bui. Het KNMI heeft voor donderdagochtend code oranje afgekondigd vanwege de harde wind. In het hele land loopt het aantal files snel op, rond 08.00 uur stond er al meer dan 425 kilometer.


De westenwind is gemiddeld vrij krachtig tot krachtig (5 tot 6 Beaufort). Lokaal komen windstoten tot 100 km/u voor. Dat zijn windstoten van stormkracht. Kortom donderdag, winderig met windstoten van stormkracht. Er wordt tijdelijk ook zachte lucht aangevoerd met kwikstanden tot 10 graden in de nanacht en vroege ochtend.

Vrijdag wisselend bewolkt met kans op lokale buien. De zuidwestenwind is gemiddeld matig met 3 Beaufort. De thermometers wijzen ca 7 graden aan. Zaterdag aanhoudend wisselend bewolkt en kans op een enkele lokale bui. De zuidwestenwind is met gemiddeld 2 Beaufort zwak. Maxima rond 6 graden. In de nacht naar zondag kans op lichte vorst, overdag toenemend bewolkt gevolgd door regen. Een aantrekkende zuidenwind bij maxima rond 5 graden.

 

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief