Logo bredavandaag.nl
Buienwolk, Cb, met regenboog en witte virga
Buienwolk, Cb, met regenboog en witte virga (Nico Koevoets)

Komende dagen geleidelijk winters koud

  Weer

Weersverwachting voor zaterdag 3 februari 2018


Algemene luchtdrukverdeling
Zaterdag ligt boven Scandinavië een hogedrukgebied gepositioneerd. Haar tegenhanger is een lagedrukgebied. Tussen de beide druksystemen zwerven wat oude frontjes en buienlijntjes. Uiteindelijk zal het Scandinavische hoog haar invloed naar het westen uitbreiden. Het wordt gevoelig kouder.

Weersverwachting voor zaterdag
In de nacht naar zaterdag zijn er brede opklaringen en daalt het kwik naar waarden rond het vriespunt. Vroege vogels zullen autoruiten kunnen krabben. Nadien brengt de ochtend een afwisseling van zon en wolkenvelden. Het is dan meestal droog. Tijdens de middaguren neemt de kans op een lokaal licht winters buitje toe. De wind waait gemiddeld zwak uit het westen (1 tot 2 Beaufort). Maxima tot 5 graden.

Het weer voor de volgende dagen
De eerste echte winterperiode van het seizoen 2017/2018 komt eraan. Zondag draait de wind naar het noorden en is gemiddeld matig met 3 Beaufort. Er zijn nog vrij veel wolken, soms wat zon. Her en der kan een licht sneeuwbuitje vallen. De minimumtemperaturen schommelen rond het vriespunt terwijl de maxima op 3 graden uitkomen. Maandag is het zonnig, maar koud bij een matige noordoostenwind van gemiddeld 4 Beaufort. In de nacht lichte vorst (ca min2 tot min3 graden) en overdag maxima tot plus2 graden. In de nacht naar dinsdag stevige vorst tot ca min5 graden. Overdag zonnig, droog en koud. Dan geen hogere temperaturen als rond het vriespunt. De noordoostenwind is met 2 of 3 Beaufort zwak tot matig.

Zo was het weer gisteren, vrijdag 2 februari 2018
Maximumtemperatuur   6,4 graden
Minimumtemperatuur   2,8 graden
Neerslag             6,7 mm

Weersverwachting opgesteld vrijdag 2 februari om 23.00 uurFOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief