Logo bredavandaag.nl

Late winter op de valreep van februari naar maart?

  Weer

Weersverwachting voor dinsdag 20 februari 2018


Algemene luchtdrukverdeling
Op de weerkaart liggen er hogedrukgebieden bij Ierland en over Scandinavië. In onze omgeving ligt er tussenin een lagedrukgebied met een naar het westen wegtrekkend regenfront. Het Scandinavische hogedrukgebied gaat de komende dagen de touwtjes in handen nemen. En wordt mogelijk de opmaat naar een late winter. Maart staat bijna op de kalender.

Weersverwachting voor dinsdag
Het front dat maandagmiddag laat en maandagavond lichte regen bracht is goeddeels naar het westen weg getrokken. Er kunnen nog wel wolkenflarden voorbij drijven van dit front in de vorm van wolkenvelden. Echter gaandeweg de dag heeft de zon meer en meer de overhand. Doordat de wolken eind van de nacht braken, koelde het toch af tot rond het vriespunt. Ondanks de zon wordt het in de middag niet warmer dan een graad of 5. De zwakke oostenwind (2 Beaufort) draait later op de dag noordoost en wordt matig (3 Beaufort). Gevoelsmatig is het vrij koud buiten.

Het weer voor de volgende dagen
In de loop van de week wordt het steeds kouder. De wind blijft alle dagen gemiddeld matig (met 3 tot 4 beaufort) uit het noordoosten waaien. De aangevoerde landlucht is helder en droog. Dat betekent zonnige dagen, koude nachten en overdag schraal. De minima zijn woensdagochtend ca min3 graden en overdag temperaturen ca plus3 graden. Donderdag minima van min5 graden en maxima van plus2 graden, vrijdag opnieuw een stukje kouder met nachttemperaturen tot min6 graden en overdag met plus1 graad nog nauwelijks boven het vriespunt. Ook de lange termijn verwachting oogt op dit moment koud. Staat er een hele late winter voor de deur?

Zo was het weer gisteren, maandag 19 februari 2018
Maximumtemperatuur   plus3,9 graden
Minimumtemperatuur   min2,4 graden
Neerslag                             0,3 mm

Weersverwachting opgesteld maandag 19 februari om 22.00 uurFOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief